Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 09/09/2022
Film

Muzeul Național de Istorie a României sărbătorește Ziua Cinematografiei Românești cu proiecția filmului „Restul e tăcere”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Muzeul Național de Istorie a României sărbătorește Ziua Cinematografiei Românești cu proiecția filmului „Restul e tăcere” Share Muzeul Național de Istorie a României sărbătorește Ziua Cinematografiei Românești cu proiecția filmului „Restul e tăcere”


Muzeul Național de Istorie a României și Nae Caranfil, binecunoscutul și îndrăgitul cineast român, au plăcerea de a vă invita la proiecția filmului „Restul e tăcere”.

Evenimentul este organizat cu ocazia desfășurării primei ediții a Zilei Cinematografiei Românești (10 septembrie 2022) și va avea loc vineri, 9 septembrie, începând cu ora 1600, în Holul Central al muzeului (Calea Victoriei nr. 12). Proiecția este urmată de o discuție cu regizorul filmului.

Muzeul Național de Istorie a României sărbătorește Ziua Cinematografiei Românești cu proiecția filmului „Restul e tăcere”

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Lansat în 2008, „Restul e tăcere” (scenariul și regia Nae Caranfil, actori – Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Ioana Bulcă) prezintă povestea regizării primului film artistic românesc de lung metraj Independența României: Răsboiul Româno-Ruso-Turc 1877, ce a avut premiera în 1912, la cinematograful Eforie din București.

Pelicula lui Nae Caranfil ,,este unul dintre puținele filme postcomuniste care abordează teme din epoci istorice problematice. Pentru regizor a fost prilejul de a pomeni, cu ironie și compasiune, despre pionierii singuratici și sacrificiali ai culturii românești, despre generozitatea visătorilor români ai ,,Frumoasei Epoci” – La Belle Epoque”. (Prof. univ. dr. Mihaela Grancea, LDMD, vol. 2, 2014)

Capodoperă a cinematografiei românești, „Restul e tăcere” a fost distinsă cu mai multe premii la Galele Gopo din 2009, printre care Gopo pentru cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută