Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/09/2022
Artă & Cultură

Peste 120 de meșteșugari au adus arta olăritului în Piața Mare, la cel mai vechi eveniment cultural al orașului

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Peste 120 de meșteșugari au adus arta olăritului în Piața Mare, la cel mai vechi eveniment cultural al orașului Share Peste 120 de meșteșugari au adus arta olăritului în Piața Mare, la cel mai vechi eveniment cultural al orașului


Peste 120 de olari și familii de olari și-au dat întâlnire în Piața Mare din Sibiu, sâmbătă și duminică, la Târgul Olarilor, cel mai vechi eveniment cultural al orașului. Mii de localnici şi turişti au luat cu asalt Târgul, bucurându-se de creații din lut.

Sâmbătă 3 septembrie și duminică 4 septembrie 2022, Piața Mare a Sibiului a vuit în forfota și atmosfera târgurilor de odinioară, căci meșteri cu zeci de ani de experiență în ale olăritului şi tineri care inovează în arta ceramicii şi-au dat întâlnire la tradiționalul Târg al Olarilor.

Această manifestare emblematică pentru Sibiu și pentru arta olăritului din România a adus în prim-plan nu doar obiecte decorative şi utilitare, precum oale pentru sarmale şi căni pentru ţuică, clopoţei, vaze şi cahle, ci și ateliere de creație. Astfel, copiii, cei mai mici vizitatori ai Târgului Olarilor, au pictat figurine din lut, iar tineri și părinți și-au încercat îndemânarea la roata olarului. Mai mult, meșterii au oferit demonstrații de măiestrie, transformând lutul în oale și ulcele.

Juriul de specialitate, prezidat de prof. dr. Ilie Moise, etnolog și cercetător la Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu, a apreciat deopotrivă activitatea olarilor care, de trei-patru decenii, contribuie la dezvoltarea manifestării, cât și pe cea a creatorilor care au inovat prin design și creativitate, acordând diplome meșterilor care s-au afirmat în perimetrul târgului.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută