Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/09/2022
Lifestyle

Asociația Green Revolution organizează cea de-a doua ediție a Târgului de jucării “2nd Life” Acordă o nouă șansă jucăriilor vechi –

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Asociația Green Revolution organizează cea de-a doua ediție a Târgului de jucării “2nd Life” Acordă o nouă șansă jucăriilor vechi – Share Asociația Green Revolution organizează cea de-a doua ediție a Târgului de jucării “2nd Life” Acordă o nouă șansă jucăriilor vechi –


Asociația Green Revolution (AGR) va desfășura, în data de 10 septembrie 2022, la Roaba de Cultură, în parcul Herăstrău, cea de-a doua ediție a Târgului de jucării „2nd Life”, un eveniment de educație ecologică, financiară și socială, ce își propune să redea jucăriilor nefolosite o nouă viață educând în același timp copiii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle.

Asociația Green Revolution organizează cea de-a doua ediție a Târgului de jucării “2nd Life” Acordă o nouă șansă jucăriilor vechi -

”Ideea unui târg de jucării a plecat de la realitatea că în majoritatea caselor se regăsesc foarte multe jucării, care nu mai ajung să fie folosite niciodată, iar de cele mai multe ori colecția crește lunar. Implicațiile sunt foarte multe și nu țin numai de spațiul blocat din locuințe, ci țin și de educația financiară, de cea ecologică și de capacitatea copiilor de a se despărți de jucăriile aflate încă în stare bună. Ne-am întrebat așadar ce putem face pentru a le reda jucăriilor neutilizate un nou partener de joacă. 

Am creat așadar un Târg de Jucării, iar după prima ediție la care peste 2000 de persoane ne-au fost alături, organizăm pe 10 septembrie 2022 ediția a doua. Și în acest an copiii pot veni să își vândă jucăriile vechi și să doneze o parte din sumă unei cauze umanitare pe care o aleg chiar ei. De asemenea, copiii prezenți la Târg vor avea la scenă un program dedicat lor și multe activități educative și distractive pregătite cu drag de sponsorii și partenerii evenimentului”, a declarat Raluca Fișer, Președinte, Asociația Green Revolution.

Pe lângă acțiunea de vânzare a jucăriilor, pe scena Roabei de Cultură vor avea loc prezentări ce vizează educația financiară, moment susținut de BCR, dar și o dezbatere despre importanța donațiilor în educația copiilor alături de îndrăgitul psiholog Otilia Mantelers. Totodată, micii participanți la Târgul de Jucării vor avea parte de momente artistice dedicate lor, de workshop-uri educative și concursuri antrenante.

Pe tot parcursul Târgului, vizitatorii mari și mici vor putea participa în mod gratuit la o multitudine de ateliere: concurs de reciclare selectivă, labirinturi cu premii, robotică și programare cu piese LEGO, partide de șah, pictura pe ceramică, puzzle-uri, craft pușculițe din materiale reciclabile, pictură pe față, tatuaje, codițe, măști decorative din materiale reciclabile.

  • 10:00 – Muzică și dans cu Andra Gogan’s Dance Academy
  • 10:40 – Aventurile lui Habarnam – Teatrul Istețilă
  • 11:20 – Școala de Bani BCR – educație financiară pentru copii
  • 11:50 – Tragere la sorți marca Fulga
  • 12:00 – Cum ii ajutam pe copii sa se desparta de jucariile vechi? dezbatere cu psihologul Otilia Mantelers
  • 12:40 –  Cursuri de prim-ajutor pentru copii – Micul Erou
  • 16:00 – Muzică și dans cu Andra Gogan’s Dance Academy
  • 16:30 – Tragere la sorți marca Fulga
  • 17:00 – Concert Voltaj Academy

Pentru programul complet și actualizat vă rugăm să consultați pagina de Facebook a Roabei de Cultură. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 18.00, iar intrarea este gratuită. Accesul către Roaba de Cultură se face prin intrarea din zona ”Pescăruș” a Parcului Regele Mihai I (Herăstrău).

Vă așteptăm sub umbrela unui eveniment plin de ateliere interactive, un program artistic atractiv atât pentru adulți cât și pentru copii și multă joacă.

Acest proiect desfășoară cu ajutorul partenerilor care susțin educația ecologică și financiară. 

 

Sponsori: Albalact, BCR, Environ, Kaufland, Linde și MasterCard. 

Parteneri media: Zile și Nopți, G4Media, ScoliPrivate.eu, ClubAntreprenor.ro, Green StartUp, SuntParinte.ro, spotmedia.ro, Jurnalul de Afaceri, Green Report.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România, ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și responsabilitatea față de mediul înconjurător, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Despre Roaba de Cultură

Roaba de Cultură își desfășoară activitatea în aer liber, în Parcul Regele Mihai (Herastrău) zona Pescăruș, de luni până vineri, între orele 10:00-22:00. Persoanele care parcitipă la ativitățile desfășurate la Roaba de Cultură au acces la WiFi gratuit și la locuri de parcare în apropierea locației.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.