Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/09/2022
Lifestyle / Fashion

Alin Gălățescu | Dacă iubeşti MODA înseamnă că eşti fericit, în SEPTEMBRIE

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Alin Gălățescu | Dacă iubeşti MODA înseamnă că eşti fericit, în SEPTEMBRIE Share Alin Gălățescu | Dacă iubeşti MODA înseamnă că eşti fericit, în SEPTEMBRIE


După pregătirile „nevăzute” din lumea modei, din vară – strecurate printre concediile unora sau altora din sistem şi bazate pe randamentul relativ scăzut al tuturor-, septembrie înseamnă nu doar reîntoarcerea la şcoală, dar şi renaşterea oficială a sistemului modei.

Internaţional. Septembrie reprezintă startul atât de aşteptat al maratonului Săptămânilor Modei: New York, Londra, Milano, Paris.

La noi, septembrie înseamnă câteva mari evenimente, deja în pregătire – pe lângă lansarea diferitelor campanii ale brandurilor autohtone – pregătite, în principiu, în vară. Magazinele îşi schimbă şi ele faţa, la fel şi showroom-urile, devenite cel mai bun mijloc de a ajunge la creaţiile designerilor români creativi.

Noutăţile inundă piaţa, acum puse sub semnele Sustenabilităţii/ Refolosirii/ Reciclării/ Materialelor eco etc. Fericirea iubitorilor de fashion devine generalizată.

Alin Gălățescu | Dacă iubeşti MODA înseamnă că eşti fericit, în SEPTEMBRIE

Totul începe în forţă la Cluj, cu cel mai mare şi important eveniment al toamnei, TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL, între 9 şi 11 septembrie, în aceeaşi locaţie magică de anul trecut, Esplanada Centrului de Cultură Urbană, în superbul amfiteatru în aer liber, străjuit de impunătoarea clădire a Cazinoului şi de istorica fântână arteziană din 1897, inspirate de celebrul Palat Sanssouci de la Potsdam.

Festivalul a devenit internaţional, fiind pus sub egida EUROPEAN FASHION COUNCIL. În el vor fi prezente, după o selecţie riguroasă, peste 30 de colecţii – multe internaţionale -, ale Universităţilor de Modă din ţară şi din Republica Moldova, dar în majoritate aparţinând designerilor români consacraţi. Se disting trei colecţii geniale ale unor designeri speciali din Ucraina.

  • 14 septembrie. „VISUL UNEI NOPŢI DE… TOAMNĂ” – un show complex, într-o ambianţă de poveste, în „Casa Florilor” Snagov, alături de actori şi regizori de la UNATC, o orchestră coordonată de noul director al Operei Române, Daniel Jinga, asigurând muzica live pentru colecţia de couture CERA MIHĂILESCU. O magistrală seară unică, împreună cu numeroase persoane publice care vor să fie acolo, pe podium, reinventându-se.
  • 20 septembrie. Se lucrează intens la sărbătorirea a 563 de ani de la atestarea Bucureştiului cu un complex show creativ la ARCUB, sub titulatura „BUCUREŞTI 565”, un show ce integrează elemente stilistice şi sonore din această perioadă de jumătate de mileniu într-o viziune de mâine asupra Artei Modei. Un Futuris-Retro ce se anunţă de gală!
  • 30 septembrie. O închidere aparte a lunii modei autohtone printr-un major show caritabil axat pe un spectacol cu cei mai talentaţi designeri români care au reconfirmat în precedentele evenimente mari ale lunii, organizat de Fundaţia Inovaţii Sociale REGINA MARIA şi denumit generic Gala „Din inimă pentru viitor”, creat acum în spaţiul absolut inedit al unui „ENAYIAT Medical City”.

Septembrie se anunţă deci o lună explozivă, surprinzătoare, intensă, creativă, inedită şi cu mare bucurie pentru iubitorii de artă: „MODA ESTE ARTĂ”! Viitorul sună bine! EU CRED ÎN MODA ROMÂNEASCĂ!

Text de Alin Gălățescu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută