Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/09/2022
Lifestyle

Nou în Brașov: Edutech VR

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Nou în Brașov: Edutech VR Share Nou în Brașov: Edutech VR
Edutech VR


Edutech VR a deschis VRroom, singurul arcade de realitate virtuală din Brașov. Realitatea virtuală este o tehnologie destul de puțin cunoscută la noi, dar care în alte țări este folosită în foarte multe domenii: în artă, în educație, în medicină, inginerie, arhitectură, în pregătirea pentru meserii potențial periculoase, în special în antrenamentul piloților și al astronauților. În VR putem accesa lumi virtuale, artificiale, generate de computer, lumi în care putem interacționa cu mediul și putem simula un infinit de posibilități.

Zona de entertainment și gaming este o mică parte din ceea ce înseamnă realitatea virtuală, dar este extrem de spectaculoasă. La noi în arcade poți să explorezi oceanul și să te întâlnești cu o balenă în mărime naturală, poți să îți testezi frica de înălțime pe vârful unui zgârie-nori, dacă ești pasionat de alpinism poți să urci pe Everest, iar dacă vrei să încerci senzații extreme, poți să lupți contra unei armate de zombi. Cele mai distractive sunt experiențele multiplayer, în care patru prieteni pot face echipă și pot juca împreună același joc.

Nou în Brașov: Edutech VR

Am pornit acest proiect în 2021, în plină perioadă de pandemie, când oamenii trăiau izolați unii de alții și nu li se mai permitea să călătorească și să aibă experiențe sociale. Copiii urmau școala online și nu mai ieșeau prea mult din casă. În acest context, realitatea virtuală a părut pentru noi o modalitate de a depăși restricțiile și de a ajunge în locurile în care nu mai puteam ajunge în viața reală.

Am scris un plan de afaceri axat pe două direcții: educație și joacă prin intermediul realității virtuale, pentru care am câștigat finanțare în cadrul unui concurs.

Pentru cursuri, am achiziționat kit-uri educaționale de realitate virtuală, speciale pentru copii între 5 și 14 ani, cu care am început să susținem ateliere în after-school, pe diverse teme, cum ar fi: Sistemul solar, Safari în savana africană, O călătorie magică în ocean, Cele 7 noi minuni ale lumii, Corpul omenesc, etc. Doar din luna martie a acestui an, după ridicarea restricțiilor anti-Covid, am avut acces și în școli, iar reacția de bucurie a copiilor privind prin ochelari imaginile în 360 de grade nu poate fi descrisă.

Copiii învață cel mai bine prin intermediul jocurilor și experiențelor plăcute, iar modul lor de învățare este cu precădere vizual. Când copiii învață despre sistemul solar, dacă la textul citit sau auzit se adaugă și imaginea planetelor și a sistemului solar privit în realitatea virtuală, atunci experiența este neprețuită, iar informația primită nu se mai uită ușor.

În cadrul proiectului avem și o misiune socială, aceea de a oferi cursuri gratuite copiilor provenind din grupuri vulnerabile, spre exemplu: copii aflați în sistemul de protecție a copilului, copii provenind din familii beneficiare de ajutor social sau copii cu dizabilități, pentru care oportunitățile oferite de tehnologia VR ar putea reprezenta singura șansă de a călători și de a vizita locuri inaccesibile de pe planetă sau din spațiu.

Nou în Brașov: Edutech VR

La școala din Gârcini, copiii ne-au spus că a fost cea mai frumoasă lecție la care au participat. Am rămas foarte impresionați de implicarea cadrelor didactice și de dorința copiilor de a învăța.

Am desfășurat lecții foarte frumoase cu copii cu tulburări din spectrul autist, pentru care experiența a fost reconfortantă, deoarece ei știau că dacă doresc, o pot întrerupe în orice moment, prin scoaterea ochelarilor.

Noi dorim să oferim experiențe în realitatea virtuală pentru oricine vrea să învețe, să exploreze sau pur si simplu să se joace dincolo de limitele realității.

Ne găsiți la:

  • str. Aurel Vlaicu 106
  • 0753.169.830

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.