Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/09/2022
Artă & Cultură Viața Orașului

Expoziția „Despre negru” a artistului Petru LUCACI prezentată la Palatul Culturii din Iași

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Expoziția „Despre negru”  a artistului Petru LUCACI prezentată la Palatul Culturii din Iași Share Expoziția „Despre negru”  a artistului Petru LUCACI prezentată la Palatul Culturii din Iași


Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, la Palatul Culturii, în perioada 6 – 25 septembrie 2022, ex poziție de arte vizuale „Despre negru”, semnată de artistul plastic Petru LUCACI. 

Expoziție Petru Lucaci

   Petru Lucaci (n. 1956, în Arad) este un artist, educator, curator and manager cultural care trăiește și lucrează la București, România. Este absolvent cu diplomă de merit al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, la Departamentul Pictură, în anul 1982.

Artistul are un Doctorat în Arte Vizuale cu tema „Despre negru” susținut în 2006. În prezent este profesor la Universitatea Națională de Arte București. Din 2010 este președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și director al Revistei Arta, iar din 2011 este director artistic al Centrului de Producție Culturală Contemporană Victoria Art Center.

Expoziție Petru Lucaci

    Petru Lucaci se numără poate printre cei mai versatili dintre pictorii generației ’80. Meritele sale sunt cele ale unui pictor, care jonglează la apogeul carierei cu ambele capetele spectrului stilistic din pictura contemporană – (foto)realismul și expresionismul abstract. Este apreciat de critică autohtonă ca unul dintre cei mai expresivi artiști români. A organizat peste 50 de expoziții personale și a participat la peste 300 de expoziții de grup și colective în țară și străinătate. Genurile artistice practice sunt pictură, grafică, fotografie, instalație-obiect, performance și noile media. 

    La Iași, lucrările artistului Petru Lucaci pot fi admirate în cadrul expoziției „Despre negru” etalată pe simezele Muzeului de Artă, de marți până la duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet). Vernisajul va avea loc marți, 6 septembrie 2022, orele 18.00, la Palatul Culturii. Curatorii expoziției sunt Maria Bilașevschi și Valentina Druțu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.