Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 01/09/2022
Film

Un paradis nostalgic… Dragon Ball Super: Super Hero

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii Un paradis nostalgic… Dragon Ball Super: Super Hero Share Un paradis nostalgic… Dragon Ball Super: Super Hero


Când Akira Toriyama a creat Dragon Ball, în 1984, n-avea idee cât de iconică va deveni povestea. Vorbim despre una dintre cele mai populare și cunoscute serii anime din toate timpurile, care a pavat drumul producțiilor japoneze către America și ulterior către restul lumii. Cu toții îl știm pe Son Goku și cele șapte sfere, denumite Dragon Balls, care odată adunate invocau un dragon ce îți împlinea dorințele.

Probabil că ne aflăm departe de finalul aventurilor, însă 2022 aduce un nou capitol în istoria „Dragon Ball”, și anume: Dragon Ball Super: Super Hero, cel de-al 21-lea film al francizei, care îl are în prim plan pe Gohan, fiul cel mare al lui Goku, alături de maestrul Piccolo, un bun prieten al tatălui său, în misiunea lor de a salva lumea de Red Ribbon Army, învinsă în trecut de protagonistul original și acum reformată drept Gamma 1 și Gamma 2. Filmul a fost lansat pe 11 iunie în Japonia, iar din 2 septembrie 2022 va ajunge și în cinematografele din România.

Fie că ți-a plăcut seria, dar nu ai ținut pasul, n-ai fost niciodată un fan, dar ești curios sau știi povestea pe de rost și ești aici de dragul nostalgiei, hai să aruncăm o privire asupra istoriei francizei „Dragon Ball”.

Înainte ca seria să fie adaptată într-un anime, aceasta era o manga scrisă și ilustrată de Akira Toriyama între 1984-1995.Ulterior, a fost adaptată și împărțită în două serii anime produse de Toei Animation: „Dragon Ball” și „Dragon Ball Z” – împreună au fost difuzate în Japonia între 1986-1996. Seria originală l-a urmărit pe protagonistul Son Goku în copilărie în căutarea celor șapte sfere. Antrenat în arte marțiale, Goku începe să călătorească în lume pentru a dobândi obiectele mistice, întâlnind numeroși antagoniști pe parcurs.

A doua serie a arătat un Goku mai în vârstă, alături de prietenii săi, cunoscuți sub numele de Z Fighters. Tot aici facem cunoștință și cu o a doua generație de personaje, Gohan și Goten, copiii lui Goku, care îi calcă pe urme. Cu toate că povestea din manga a luat sfârșit aici, anime-ul a continuat cu două producții, intitulate „Dragon Ball GT” (1996–1997) și „Dragon Ball Super” (2015–2018).

Un paradis nostalgic... Dragon Ball Super: Super Hero

Când o poveste crește atât de mult în popularitate, este de așteptat ca seria să se dezvolte dincolo de paginile unei benzi desenate sau de episoadele unui anime. Nu este surprinzător că, oficial, „Dragon Ball” a dat naștere la 21 de filme, abordând fire narative secundare poveștii originale, dar care nu duc lipsă de umorul, artele marțiale și explozia de energie cu care ne-am obișnuit. Asta ne pregătește și Dragon Ball Super: Super Hero, adăugând la rețetă puțină nostalgie și o lecție de parenting pentru super-eroi.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută