Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 31/08/2022
Film

Primul anime care ajunge în România, acum și pe DVD

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Primul anime care ajunge în România, acum și pe DVD Share Primul anime care ajunge în România, acum și pe DVD


Vârsta adolescenței este una dificilă pentru Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuiește alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-și creeze un cont pe „U”, o lume virtuală cu peste 5 miliarde de membri. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreață care se bucură de succes și popularitate. În „U” întâlnește o creatură înfricoșătoare, care locuiește singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie sau să explice celorlalți rănile de pe corp.

Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări și iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

Belle” vorbește despre nevoia noastră, a tuturor, de a fi văzuți, auziți și admirați prin intermediul rețelelor sociale. În spatele unor avataruri stau oameni adevărați, cu problemele și strigătele lor de ajutor. Tot ce trebuie să facem este să încercăm să le auzim, dincolo de zgomotul din jur.

Mi-am dat seama că ideea de internet funcționează bine cu conceptul de Frumoasa și Bestia, în sensul în care ambele împărtășesc dualitatea într-o anumită măsură. În Frumoasa și Bestia, bestia are acest exterior foarte vicios și violent, dar ce are în interior e foarte diferit. Într-un mod similar, cu invenția internetului, noi ca oameni avem aceste versiuni ale noastre care există în realitate, dar și o altă proiecție a noastră care există pe internet. Așa că amândouă jonglează cu o dualitate similar și m-am gândit că asta i-ar permite firului narativ și temelor abordate să se îmbine și să funcționeze la un loc.” – Mamoru Hosoda, regizor

În varianta dublată, Oana Laura Gabriela îi dă voce lui Belle, o frumoasă divă care apare de nicăieri în lumea virtuală U. Alături de ea se află cele două prietene – Hiro (dublată de Dana Rogoz) și Luka (dublată de Aida Economu). Alături de cele trei fete îi regăsim pe Shinobu (dublat de Dragoș Ioniță) și Kamishin (voce: Alex Făiniși).

În Lumea U Bestia (dublată de Ionuț Grama) și Justin (voce: Victor Ion) duc o luptă pentru supremație, în timp ce Belle este din ce în ce mai iubită de către cei 5 miliarde de utilizatori din comunitatea virtuală creată și guvernată de cinci înțelepți numiți Vocile.

Primul lungmetraj animee subtitrat și dublat în România creat și produs de STUDIO CHIZU, BELLE, poate fi comandat începând de astăzi, 31 august, în format DVD pe www.provideo.ro.

Primul anime care ajunge în România, acum și pe DVD

Titlu original: Ryu to sobakasu no hime
Titlu internațional: Belle: The Dragon and the Freckled Princess
Producție: Japonia, 2021
Regie: Mamoru Hosoda
Distribuție: Kaho Nahamura, Ryô Narita, Shôta Sometani
Animație, 121 minute

Premii:
Cannes Premiere, Festival de Cannes, 2021
Official Competition – Best Film Nominee, London Film Festival, 2021
Official Fantàstic Competition – Best Motion Picture Nominee, Sitges – Catalonian International Film Festival, 2021

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.