Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/08/2022
Artă & Cultură / Teatru

Începe stagiunea 2022/2023 la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Începe stagiunea 2022/2023 la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara Share Începe stagiunea 2022/2023 la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara


Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara începe noua stagiune 2022/2023 cu două premiere. La sfârșitul săptămânii trecute Teatrul a deschis stagiunea cu spectacolul „Orașul Paralel: Fabric”, iar în septembrie va avea loc a doua premieră – „Petőfi-Selfie”. În acest timp, Teatrul Maghiar a implementat vânzarea biletelor direct pe site-ul teatrului. Deschiderea stagiunii este anunțată și de evenimentul cultural-sportiv Actor’s World Championships.

Începe stagiunea 2022/2023 la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara

Prima premieră din stagiune a fost spectacolul „Orașul Paralel: Fabric”, care face parte din trilogia „Orașul Paralel”. Spectacolul a avut primele reprezentații în 27 și 28 august 2022, de la ora 19:00, pornind de la stația de vaporetto „Corneliu Coposu”, de lângă Podul Decebal, și va continua apoi la Centrul Reformat Noul Mileniu. Prin intermediul unei aplicații, care se va putea descărca la fața locului, spectatorii vor putea accesa poveștile în 4 limbi: română, maghiară, germană și engleză. „Orașul Paralel: Fabric” este parte a proiectului Dileme Urbane: Orașul Paralel dezvoltat de Asociația Culturală Diogene în coproducție cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și Teatrul German de Stat Timișoara. Biletele de pe site-ul Teatrului Maghiar sunt sold-out, iar următoarele reprezentații vor avea loc în septembrie. Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

De asemenea, la Teatru Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara au început repetițiile pentru următoarea premieră din stagiunea 2022/2023 – spectacolul „Petőfi-Selfie” regizat de Bartal-Kiss Rita, în coproducţie cu Secţia de păpuşi a Teatrului „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc. Spectacolul este construit în jurul figurii lui Petőfi Sándor, cel mai cunoscut poet maghiar din Epoca Romantismului, o personalitate importată atât pe plan artistic, cât şi politic. Bartal-Kiss Rita, specializată în teatru de păpuși pentru copii și tineret, este la a doua colaborare cu Teatrul Maghiar, după producția „Romeo și Julieta”. Premiera va avea loc la Sala Studio în 18 septembrie, de la ora 18:00. Spectacolul va fi tradus în limba română.

Începând cu această stagiune, Teatru Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara a implementat vânzarea de bilete direct de pe site-ul teatrului la următorul link: https://ticket.tm-t.ro/ro. Astfel se elimină intermediarii, fiind posibilă achiziționarea mai rapidă de bilete.

Evenimentul care va avea loc imediat după prima premieră din noua stagiune este Actor’s World Championships, în perioada 3-4 septembrie 2022. Trupa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, împreună cu echipa Asociației ProTeszt, lansează din nou invitația tuturor iubitorilor de teatru și sport de a se reîntâlni, în spirit de competiție și fair-play. Acest proiect a debutat în 2017 și este singurul de acest gen din țară, o premieră absolută deoarece îmbină evenimentele culturale și competițiile sportive la care pot participa angajați din domeniul cultural și studenții la teatru. La competiții sunt invitați actori și admiratori ai teatrului din România, Ungaria și Serbia pentru următoarele discipline: fotbal, streetball, volei pe plajă, tenis, tenis de masă, șah, ciclism, badminton și atletism Mai multe informații despre înscrieri se pot obține la pr@tm-t.ro și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/awctimisoara.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută