Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/08/2022
Muzică Festival

Festivalul Musica Barcensis – Ediția a XIII-a – se încheie duminică, la Vulcan

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Festivalul Musica Barcensis – Ediția a XIII-a – se încheie duminică, la Vulcan Share Festivalul Musica Barcensis – Ediția a XIII-a – se încheie duminică, la Vulcan


Cu o medie foarte bună de 250 de spectatori prezenți la fiecare concert și peste 100 de artiști participanți la Ediția a XIII-a, Festivalul  Musica Barcensis 2022 se încheie, duminica acesta, în biserica fortificată de la Vulcan, avându-i protagoniști pe unul din cele mai apreciate cvartete de coarde croate.

Festivalul Musica Barcensis - Ediția a XIII-a - se încheie duminică, la Vulcan

Ne bucurăm să constatăm o așezare a ofertei culturale din oraș și județ în lunile de vară,  datorită programelor de finanțare ale autorităților publice,  dar și a eforturilor diferitelor organizații culturale de a implementa proiectele lor. Suprapunerea unor acțiuni culturale nu a dus la o scădere a numărului publicului ci a dus din fericire la o participare mai mare a celor interesați să ajungă la diferitele oferte. Evantaiul posibilităților s-a mărit și mulți au avut de unde alege.

Vechile cetăți fortificate ale sașilor din Țara Bârsei au oferit adăpost,  inspirație și un spațiu de recreere a sufletului pentru numeroși doritori de frumos.

În acest sens mai avem o ocazie de a ne încărca cu aceste energii în ultima duminică din luna august, un concert sprijinit și de către partenerii noștri de la FFIR – Festivalul de Film și Istorii Râșnov. Festivalul Musica Barcensis - Ediția a XIII-a - se încheie duminică, la Vulcan

Festivalul Musica Barcensis - Ediția a XIII-a - se încheie duminică, la Vulcan

Zagreb String Quartet a fost primul ansamblu permanent și profesionist de acest gen de pe scena muzicală croată, începând cu 1919, de când a fost fondat. În cele zece decenii de atunci, au susținut peste 4000 de concerte pe fiecare continent, au realizat peste 60 de înregistrări pentru diverse companii de discuri și radio mondiale și au câștigat multe premii internaționale, dar și toate cele mai prestigioase premii naționale.

În multitudinea de recunoașteri, Premiul Vladimir Nazor pentru excelență, acordat în anul 2009, este cel mai remarcabil.

Din program fac parte lucrări de Antun Sorkočević, Joseph Haydn și Antonín Dvořák.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor în vigoare.

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov

Organizatori: Fundația Forum ARTE, Biserica C.A. din România – Parohia Brașov

Bisericile evanghelice C.A. din: Cristian, Măieruș, Sânpetru, Codlea, Prejmer, Ghimbav, Feldioara, Hărman, Vulcan

Parteneri: Consiliul Județean Brașov, Primăria Comunei Feldioara, Primăria Municipiului Codlea, Primăria Orașului Ghimbav,  FFIR

Sponsori: NBHX Rolem, Pop94

Parteneri media: Radio România Muzical, RTT, Monitorul Expres, Zile și Nopți, NewsBV, BizBrasov, Brassaï Magyar Adás, Karpatenrundschau

Mai multe informații despre concerte și artiști se găsesc pe site-ul și pe pagina Facebook Forum ARTE:

https://www.forumarte.ro/musica-barcensis-2022/

https://www.facebook.com/fundatiaforumarte

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută