Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/08/2022
Evenimente Lifestyle

Conferință la Casa Junimii despre începuturile și dezvoltarea orașului Chișinău

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Conferință la Casa Junimii despre începuturile și dezvoltarea orașului Chișinău Share Conferință la Casa Junimii despre începuturile și dezvoltarea orașului Chișinău


Vineri, 26 august 2022, de la ora 15:00, la Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii, sala Studio J, va avea loc conferința „Începuturile și dezvoltarea orașului Chișinău (secolele XV-XIX)”, susținută de arh. dr. Sergius Ciocanu.

Conferință la Casa Junimii despre începuturile și dezvoltarea orașului Chișinău

Conferința va aborda problematica apariției și dezvoltării orașului Chișinău în calitate de localitate urbană, de la primele mențiuni documentare până în prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Sergius Ciocanu este absolvent al Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din București. A fost specialist principal la Direcția Generală Arhitectură şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Ministerului Construcțiilor Republicii Moldova (2000-2002), consultant la Direcția Generală Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii (2002-2005), Șef la Direcția Patrimoniu Cultural (2010-2017). Din anul 1995 până în prezent, desfășoară o intensă activitate academică în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, în calitate de conferențiar (Departamentul Arhitectură), respectiv, din anul 1997 și până în prezent, fiind cercetător științific superior la Institutul Patrimoniului Cultural.

Sergius Ciocanu este autorul monografiei „Orașul Chișinău: începuturi, dezvoltare urbană, biserici” (Editura Cartadict, Chișinău, 2017), dedicată începuturilor, dezvoltării urbane și bisericilor orașului Chișinău, precum și al monografiei despre localitățile din zona Orheiul Vechi, coordonatorul mai multor proiecte de legi și regulamente din domeniul protejării patrimoniului cultural național și al unui ghid de politici de protejare a patrimoniului construit.

Evenimentul din data de 26 august 2022 face parte din seria de conferințe „Patrimoniu și comunitate: Iași-Chișinău”, organizată de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova, Grupul Civic pentru Patrimoniu Cultural din Chișinău și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru a putea facilita accesul celor care nu pot ajunge la conferință, aceasta va putea fi urmărită și live, pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută