Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/08/2022
Lifestyle

Cele mai scumpe seturi de poker din istorie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cele mai scumpe seturi de poker din istorie Share Cele mai scumpe seturi de poker din istorie
Poker


Încă din cele mai vechi timpuri, pokerul a fost un joc preferat de oameni din toate categoriile sociale. Cel mai ieftin set de poker costă în jur de 10 euro, dar sunt și oameni care aleg să aloce sume impresionante pentru a avea piese exclusiviste, adevărate bijuterii. 

Iată care sunt cele mai scumpe seturi de poker create vreodată

1. Setul de poker Geoffrey Parker – Acest set a costat nu mai puțin de 7.5 milioane de dolari și a fost creat de compania britanică Geoffrey Parker la începutul anilor 1960. Piesele sunt placate cu aur alb și diamante, în timp ce servieta în care sunt stocate este din piele de aligator, iar încuietorile și balamalele sunt din aur alb decorat cu diamante. De asemenea, jetoanele sunt alcătuite din aur alb de 18 karate. Pentru a realiza acest set, compania a folosit nu mai puțin de 22.364 de pietre prețioase.

 

 

2. Setul Meteorite Poker – Prețul acestui set a fost de 150 de mii de dolari și a fost creat de bijutierul suedez Stahl. Este o piesă de colecție exclusivistă, pe care orice pasionat de jocuri de poker și-ar dori să o aibă. În total, setul conține 120 de jetoane, un set complet de cărți și cinci zaruri din fildeș. Tot setul este presărat cu aur alb de 18 karate, iar ca decor au fost folosite și bijuterii prețioase precum diamantele, rubinele ori safirele.

3. Vintage Cartier – Una dintre cele mai cunoscute case de bijuterii din lume este Cartier, care și-a pus amprenta și asupra acestui set îndrăgit de oamenii cu bani care joacă poker. Prețul unui astfel de set este de 30 de mii de dolari. Setul se remarcă printr-un design inedit al jetoanelor, care aduce aminte de vremurile de început ale pokerului. Deși nu are la fel de multe pietre prețioase precum seturile amintite deja, Vintage Cartier rămâne o piesă aparte pentru colecționari.

4. Cartier Bold Poker – Un alt set de poker produs de Louis Francois Cartier, care are însă un preț ceva mai scăzut: 10.100 de dolari. Setul se remarcă prin culorile roșu și negru, prezente pe zaruri și pe servietă. De asemenea, jetoanele sunt placate cu aur, iar pe servietă se poate observa un logo mare al companiei Cartier, care este una dintre cele mai cunoscute din lume din domeniul bijuteriilor exclusiviste, așa cum poate fi considerat și acest set. 

5. Asprey Luxurious Poker Set – Cei de la Asprey s-au remarcat prin faptul că reușesc să creeze jocuri de lux și nu vorbim doar despre seturi de poker. Ei mai au în ofertă și un joc de Scrabble care costă peste 15 mii de dolari, seturi de table care costă peste 6 mii de dolari și seturi de șah cu preț de 7.750 de dolari. Cât privește setul de poker, acesta costă 9.950 de dolari și conține 2 pachete de cărți de joc, 500 de jetoane și o servietă care se remarcă prin pielea sa fină. Jetoanele de poker sunt ceramice, în timp ce anumite piese sunt placate cu paladiu.

6. Set de poker dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial – Acest set a fost creat în Germania și a fost vândut la licitație pentru 2.000 de dolari. Servieta este alcătuită din lemn, în timp ce jetoanele sunt organizate în mai multe compartimente. Nu este vreun set de poker care să iasă în evidență prin bijuterii sau alte detalii spectaculoase, însă a fost destul de scump deoarece are o vechime semnificativă, de mai bine de opt decenii.

7. Set de poker STDUPONT 007 – Setul în cauză este faimos deoarece a fost folosit în filmul Casino Royale (2006), la celebra partidă pe care agentul 007 a disputat-o cu șeful teroriștilor, Le Chiffre. Fiind una dintre cele mai cunoscute partide de poker din filme, a fost nevoie de un set de poker pe măsură, iar acesta a fost creat de compania STDUPONT. Cei care doresc să achiziționeze un set similar o pot face plătind un preț de 1.950 de dolari.

8. Setul Paulson World Tophat – Prețul acestui set este de 1.500 de dolari, iar el poate fi întâlnit în multe cazinouri de lux. Cei de la Paulson au creat acest set care conține nu mai puțin de 1.000 de jetoane, iar carcasa sa este din aluminiu. “Va rezista o viață întreagă”, spun cei de la Paulson despre setul pe care l-au creat, mai ales că și jetoanele pot fi curățate cu ușurință cu apă și săpun, conform descrierii de pe site-ul oficial.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.