Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/08/2022
Lifestyle

Alin Gălățescu | NU ne luaţi socializarea ! Omul e o fiinţă colectivă!

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Alin Gălățescu | NU ne luaţi socializarea ! Omul e o fiinţă colectivă! Share Alin Gălățescu | NU ne luaţi socializarea ! Omul e o fiinţă colectivă!
Alin Galatescu Socializarea


Foarte mulţi se aşteaptă ca luna august să reprezinte începutul noului « sfârşit ». Deja Italia şi Franţa sunt sub lupa autorităţilor sanitare naţionale. Brusc, începând de la jumătatea lui iulie, au fost din nou contabilizate cazurile de CD19. Toate indiciile duc spre o nouă gamă de restricţii sociale cu cât ne apropiem de toamnă.

Socialul a devenit progresiv tot mai fracturat: cei cu bani sunt mai mulţi, cei fără sunt şi mai mulţi, iar cei echilibraţi sunt pe lista « vietăţilor sociale pe cale de dispariţie ». Societatea se scindează, ideile polarizează, tot ceea ce reprezenta valoare autentică de secol XXI – nuanţele – încep să dispară.

Deja simbolul societăţii moderne – călătoriile oriunde în lume în timp relativ redus şi la îndemâna tuturor – a început să se erodeze, spre distrugere cvasi-deplină. Socialul moare, statal şi individual, ducând la alterarea definitivă a LifeStyle-ului modern, până la disoluţia acestuia în insule aproape individuale, axate pe supravieţuire, teamă, îndoială, « certitudini » false şi realităţi falsificate.

Când omul nu mai are repere, când adevărul e îngropat în protocoale secrete, când fake-news-ul a devenit monedă zilnică de manipulare mainstream, iar umanul a fost rupt de esenţele lui calitative, istorice şi de evoluţie, cu toţii devenim nişte Robinson Crusoe ai propriilor insule/camere de panică.

Defularea a atins cote aberante, de teama minimizării capacităţilor de apropiere, socializare, creaţie, supravieţuire spirituală. Ritmul existenţei a devenit « goana » spre orice altceva decât ce se preconizează a urma. Trăirea prin frică şi teamă, presupoziţii şi cabotinism, mistificare şi egocentrism au devenit reperele prezentului. Poate că o să fie real tot ceea ce ne aşteptăm, mai negativ, dar trebuie să luptăm, să credem în ceea ce ne defineşte cu adevărat pe fiecare şi să înţelegem că doar creaţia şi evoluţia – individuală, a ideilor, a grupurilor şi familiilor – pot să ne ţină la suprafaţa istoriei.

Trăim ceţuri sociale profunde, multe autoinduse, avem nevoie de farul interior spiritual şi de căutări autentice ale fiecăruia. Eu cred că se poate. Acest Post-Modernism social, pre-apocaliptic social, poate să fie transformat într-un LifeStyle dens, intens, cercetător, vertical şi plin de valoare, ca mijloc optim de a îmbrăţişa ziua de mâine cu toţii.

Alin Galatescu Socializarea

Eu, personal, am decis să construiesc noi teritorii de expresie: de la renaşterea proiectului OPERA-FASHION până la show-ul concept BUCURESTI 565 la ARCUB, de la serata de modă VISUL UNEI NOPŢI DE… TOAMNĂ până la internaţionalul TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL şi la marile aniversări ale iconicilor designeri VALENTINO (90 de ani) şi JEAN PAUL GAULTIER (70 de ani) în Ambasadele Italiei şi Franţei, totul dublat de un număr important de evenimente caritabile, pentru că sunt mulţi, foarte mulţi, cei ce chiar au nevoie de noi!

Alin Galatescu Socializarea

EU CRED ÎN MODA ROMÂNEASCĂ!

Text de Alin Gălățescu

SENIOR EDITOR ZILE ȘI NOPȚI Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUMMER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută