Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 11/08/2022
TV Film

De văzut în august la TV: Filme geniale cu legenda de la Hollywood Robert De Niro

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii De văzut în august la TV: Filme geniale cu legenda de la Hollywood Robert De Niro Share De văzut în august la TV: Filme geniale cu legenda de la Hollywood Robert De Niro


Este o vară fierbinte, iar serile cu un film bun sunt printre puținele momente în care ne putem găsi refugiu. În selecția noastră de filme din august vorbim despre una dintre cele mai pregnante figuri de la Hollywood, legendarul Robert De Niro, și rolurile sale geniale.

Numeroasele chipuri ale lui Robert De Niro

Citește și:

Pe 17 august, unul dintre cei mai remarcabili actori ai timpului nostru, laureatul Oscar Robert De Niro împlinește 79 de ani. E greu de crezut, dar până la aproape 30 de ani, a obținut doar roluri minore în teatru și film. Abia după ce l-a întâlnit pe regizorul Martin Scorsese a avut marele succes.

Întâlnirea lor a fost esențială atât pentru actor, cât și pentru regizor. De Niro a jucat cu măiestrie un veteran de război în Vietnam, în filmul „Taxi Driver” (1976). Actorul a dezvăluit profund sufletul unui taximetrist singuratic, arătând o problemă de personalitate, întreaga tragedie și impasul din viața sa. Nu l-a interpretat pe Travis Bickle. L-a trăit. Filmul a obținut Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în 1976 și a devenit o capodoperă cinematografică.

Robert De Niro este foarte serios când vine vorba de pregătirea rolurilor sale. Pentru filmul „Taxi Driver”, De Niro a lucrat ca șofer de taxi cincisprezece ore pe zi. Actorul a învățat să cânte la saxofon pentru drama muzicală „New York, New York” (1977). Pentru drama sportivă „Raging Bull” (1980) s-a îngrășat în jur de 30 de kilograme și a învățat să boxeze. Înainte de „Being Flynn” (2012), a petrecut o zi într-un adăpost, deghizat în om fără adăpost.

Actorul american a creat sute de personaje fantastice pe ecran, de-a lungul lungii sale cariere. În august, TV1000 vă oferă o parte dintre acestea.

Robert de Niro

Obsesia

S.U.A., Polițist, Dramă, 1995

Vineri, 5 august, ora 00:45

În filmul de acțiune al lui Michael Mann, Robert De Niro și Al Pacino formează un duet foarte bine coordonat, interpretând două personaje aflate la poluri opuse. De Niro este unul dintre cei mai pricepuți și mai evazivi criminali din lume, Neil McCauley, iar Al Pacino joacă rolul unui detectiv foarte talentat, Vincent Hanna, pe urmele tipului rău.
„Obsesia” este un remake al filmului TV din 1989, „L.A. Takedown”, și a fost filmat pe străzile din Los Angeles, fără decoruri amenajate.

Din distribuție: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer

Cu toții sunt bine

S.U.A., Dramă, Aventură, 2009

Miercuri, 10 august, ora 22:00

Frank Goode obișnuia să creadă că are o familie foarte unită. Timp de mulți ani, a muncit neobosit pentru a oferi totul celor patru copii ai săi. Devenit văduv, și-a dat seama că soția lui era singura capabilă să aducă copiii, acum adulți, împreună la o cină tradițională în familie. Într-o zi, Frank își invită copiii la el acasă, de Crăciun. Când, rând pe rând, aceștia își anulează vizita, Frank, frustrat, decide să traverseze țara cu mașina și să-i viziteze pe fiecare în parte.
Filmul este un remake al filmului italian din 1990, filmat de binecunoscutul regizor Giuseppe Tornatore.
Din distribuție: Robert De Niro, Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Drew Barrymore

Robert De Niro

Revenire la viață

S.U.A., Dramă, 1990

Duminică, 21 august, ora 20:00

Robert De Niro îl interpretează pe Leonard, imobilizat de multă vreme, de o boală numită encefalită letargică. Leonard devine primul subiect într-un tratament experimental al doctorului entuziast Malcolm Sayer, interpretat de Robin Williams. Încetul cu încetul, noul tratament începe să dea roade și Leonard redescoperă deliciile vieții. Încurajat de succes, Malcolm prescrie medicamentele și altor pacienți.

Filmul se bazează pe memoriile doctorului Oliver Sachs. A primit trei nominalizări la Oscar, pentru cel mai bun film, scenariu adaptat și cel mai bun actor (Robert De Niro). Pentru a-și întrupa personajele, De Niro și Williams au urmărit mult timp pacienți adevărați și chiar pe doctorul Sachs însuși.
Din distribuție: Robert De Niro, Robin Williams, Julie Kavner

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută