Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/08/2022
Evenimente Artă & Cultură

BucurEȘTI aLIVE | Weekend-ul 13– 14 august 2022

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BucurEȘTI aLIVE | Weekend-ul 13– 14 august 2022 Share BucurEȘTI aLIVE | Weekend-ul 13– 14 august 2022
Bucuresti aLive


Recomandările Deliei Mitrache pentru perioada următoare – BucurEȘTI aLIVE.

BucurEȘTI aLIVE | Weekend-ul 13– 14 august 2022
Foto Petru Ivu

Clinica Sinucigașilor – Teatrul În Culise

Sâmbătă, 1 august, de la ora 20:00, la Teatrul În Culise, avem programare la Clinica Sinucigașilor. Bilete: Aici.

Clinica Sinucigașilor, un bestseller scris de Gabriela Mihalache, îl putem vedea montat în regia lui Cristian Bajora. O comedie care te realimentează cu speranțe și gânduri pozitive, te va face să lași deoparte încrâncenarea și problemele. Comicul de situație se creează când patru personaje, care încarnează tipologii umane pline de efervescență, aflate în sala de așteptare a clinicii încep să dezbată subiecte precum iubirea, granițele interioare, nevoia de a fi remarcat și apreciat, măsurând importanța pe care le-o acordă, redând însemnătatea și maniera în care aceștia gestionează un conflict interior. Un spectacol care sădește în noi sămânța optimismului și gândul că oricât de neagră ar fi viața, este frumoasă și merită trăită. Nu poți muri decât atunci când ai trăit cu adevărat – aşa că trăieşte-ți clipa!

 

BucurEȘTI aLIVE | Weekend-ul 13– 14 august 2022

California Suite – Teatrul Național București

Sâmbătă, 1 august, de la ora 21:00, la Teatrul Național București, se joacă California Suite, în regia lui Andrei Huțuleac. Bilete: Aici.

California Suite este o comedie în trei părți despre conviețuirea în comun, cu bune și cu rele, inspirată din textul autorului american Neil Simon. Ce ne face să rămânem împreună chiar și atunci când toate circumstanțele exterioare  arată că ar trebui să o luăm pe căi separate?

California Suite e primul spectacol de teatru pe care îl regizez. (…)Cu toții am pornit la drum dorindu-ne să facem un spectacol al nostru, prin care să ne redobândim demnitatea și bucuria jocului. De altfel, întrebarea pe care o pune textul este aceeași întrebare la care a trebuit să ne răspundem și noi, ca artiști: <<Ce ne face să rămânem împreună chiar și atunci când toate circumstanțele exterioare arată că ar trebui să o luăm pe căi separate?>> În rolurile principale vă veți bucura de actori pe care cu siguranță i-ați mai văzut și apreciat pe scenele din București: Corina Moise, Dan Rădulescu, Nicoleta Hâncu și Sorin Miron.” – Andrei Huțuleac, regizor

 BucurEȘTI aLIVE | Weekend-ul 13– 14 august 2022

Political Correctness – Teatrul În Culise

Duminică, 14 august, de la ora 20:00, la Teatrul În Culise, dezbatem unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului, Political Correctness. Bilete: Aici.

„Sperăm ca acest spectacol să nu fie interzis.”

Acțiunea ne plasează într-un viitor care pare din ce în ce mai apropiat de momentul prezent, în care multe dintre expresiile uzuale au fost interzise, fiind clasificate drept incorecte politic, iar mediul privat, dar și mediul online sunt controlate și corectate. O viață fără umor și bucurie, o viață într-un glob de cristal, așa cum trăiește Madame Diamandesco, o cetățeană nonconformistă a noii societăți Political Correctness, pusă sub acuzare că a folosit din nou unul dintre „acele cuvinte” care nu se rostesc cu voce tare. Dar dacă sunt rostite doar în gând?
O comedie usturătoare și acidă, cu o puternică amprentă socială care chestionează felul în care ne raportăm la corectitudine. Ce înseamnă pentru fiecare să fii corect? Ce efecte are neutralitatea? Avem control asupra părerilor generate impulsiv în situații relevante? Corectitudinea politică este un instrument folosit pentru respectarea drepturilor umane și evitarea discriminării, dar ce se intâmplă când ne îngrădește libertatea și se opune unor nevoi perfect umane?

 

BucurEȘTI aLIVE | Weekend-ul 13– 14 august 2022
foto mhub.aiviong.ro

Mara Halunga & Cauê De Marinis Project | Seară Autentică Braziliană – Teatrul Godot

Duminică, 14 august, de la 20:30, avem parte de o seară autentică braziliană, la Teatrul Godot. Bilete: Aici.

Mara Halunga și Cauê De Marinis Project s-a înființat în luna mai a anului 2018, din încercarea de a aduce aproape de public larg muzica braziliană. O explozie de energie și autenticitate, pe ritmurile binecunoscutei bossa-nova, dar și ale unor exprimări mai puțin familiare, unele tradiționale, din care rezultă o călătorie sonoră ce a pornit cu samba din São Paulo, orașul natal al lui Cauê, trecând prin Rio de Janeiro, fiind într-o continuă căutare și extindere! Alături de cei doi artiști, pe scenă, vor urca Mateus Dantas, multi-artist brazilian, cu o diplomă de licență în Compoziție și Dirijare și un master în Etnomuzicologie, la Universitatea Federală din Bahia (Brazilia) si Jhoka Ribeiro, baterist și percuționist brazilian ce jonglează cu diverse genuri, de la pop la bossa-nova, de la rock la samba.

Recomandări de Delia Mitrache

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută