Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 11/08/2022
Film Festival

Brașov Jazz & Blues Festival: Filme la Festival

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Brașov Jazz & Blues Festival: Filme la Festival Share Brașov Jazz & Blues Festival: Filme la Festival


Un festival are datoria de a-i atrage pe spectactori cu o sumedenie de alte activități, în afară de cele care țin capul de afiș. Astfel, la fel ca în anii precedenți, Brașov Jazz & Blues Festival vine și cu proiecții de film, în trei locuri distincte.

 

Proiecții de filme în cadrul proiectului Sunete Reciclate în Piața Brassaii

Primul dintre ele este cel din Piața Brassai, acolo unde proiecțiile de film vor deschide fiecare zi de festival. 

Astfel, pe ecranul led al scenei, vineri, 12 august, de la ora 16:00, va fi proiectat documentarul „România Neîmblânzită”. Sâmbătă, ziua de festival va fi deschisă la ora 11:00, cu animația câștigătoare de Oscar „Wall-E”. Apoi, de la 16:00, urmează documentarul, Wild Carpathia, din 2021.

Ultima zi de festival din Piața Brassai aduce aceeași rețetă a zilei precedente: o animație și un documentar: „Cartea Junglei” (2016), respectiv „România Sălbatică”. În fiecare dintre cele trei zile, în Piața Brassai vor avea loc, de la ora 18:00, concerte pe scena instalată acolo.

Parcul Central

Scenariul din Parcul Central este asemănător cu cel din Piața Brassai.

Una dintre atracțiile principale va fi maratonul „Tom și Jerry”, care va rula în fiecare zi de festival: vineri, de la ora 14:00, iar sâmbătă și duminică, de la 11:00.

Brașov Jazz & Blues Festival: Filme la Festival

Tot aici vor fi și animații faimoase, dar și 3 blockbustere lansate în 2021. Acestea vor fi proiectate în toate cele trei zile de la orele 18:00, respectiv 20:00, după cum urmează:

Vineri puteți vedea capodopera „Soul”, prin vocile faimoșilor Jamie Foxx și Tina Fey, animație care a cucerit două premii Oscar, pentru cel mai bun film animat și cea mai bună coloană sonoră originală.

Brașov Jazz & Blues Festival: Filme la Festival

Ziua se va încheia cu spumoasa comedie „Free Guy”, cu Ryan Reynolds, Jodie Comer și Taika Waititi.

Brașov Jazz & Blues Festival: Filme la Festival

Sâmbătă, după maratonul „Tom și Jerry”, urmează „Encanto”, cu probabilitatea unui „sing-along in the park”, la piesa „We don`t talk about Bruno”. Apoi, de la ora 20:00, îi veți vedea pe Dwayne Johnson, Emily Blunt și Paul Giamatti, în filmul de aventuri „Jungle Cruise”.

Brașov Jazz & Blues Festival: Filme la Festival

Duminică, animația de la ora 18:00 va fi „Coco”, iar filmul de la 20:00 va fi „Cruella”.

Brașov Jazz & Blues Festival: Filme la Festival

Cinema Astra

La Cinema Astra, festivalul se va transforma într-un maraton cinematografic, axat pe producții despre artiști și fascinanta lor lume și nu numai.

Aici, orele de proiecție sunt 17:00, 19:00, și 21:00, pentru zilele de vineri și sâmbătă, respectiv 15:00, 18:00 și 21:00, pentru duminică.

Vineri, 12 august, vom pătrunde într-o poveste despre sex, violență, rasism și rock and roll din Chicago-ul anilor 1950. „Cadillac Records” urmărește viețile incitante, dar turbulente ale unor legende muzicale ale Americii, inclusiv Muddy Waters, Leonard Chess, Little Walter, Howlin’ Wolf, Etta James și Chuck Berry.

Brașov Jazz & Blues Festival: Filme la Festival
Adrien Brody as “Leonard Chess” in Sony BMG Film, Parkwood Pictures and Tristar Pictures’ drama CADILLAC RECORDS.

Apoi avem o proiecție românească proaspătă, lansată până acum doar la Cannes și la Festivalul de Film de la Ierusalim, intitulată „Metronom”. România, toamna anului 1972. Ana, o adolescentă de 17 ani, află că iubitul ei va fugi definitiv din țară, în câteva zile. Cei doi îndrăgostiți decid să-și petreacă ultimele zile împreună.

Brașov Jazz & Blues Festival: Filme la Festival

Ziua se încheie cu povestea marelui Johnny Cash, interpretat de Joaquin Phoenix, în „Walk the line”.

Sâmbăta va fi dedicată în întregime grupului The Beatles.

„Imagine John Lennon” din 1972 este un documentar care ne arată o zi din viața lui Lennon și a lui Yoko Ono, împărțită între realitate și ficțiune. 

„Yellow Submarine” vă propune o călătorie animată a celor patru legendari liverpudlieni în Pepperland, pentru a-l elibera de lipsa de iubire pentru muzică a răufăcătorilor „Blue Meanies”.

Brașov Jazz & Blues Festival: Filme la Festival

Seara se încheie cu cel mai recent lungmetraj semnat de Danny Boyle, „Yesterday”, film care ne propune unul dintre cele mai interesante exerciții de imaginație din cinematografie: cum ar arăta lumea dacă The Beatles nu ar fi existat?

În ultima zi de festival avem două remake-uri, dar și cel mai profitabil biopic din istorie.

„West Side Story” și „A Star is Born” deschid ziua, în vreme ce „Bohemian Rhapsody” ne reamintește de măreția lui Mercury, încheind en-fanfare a X-a ediție de Brașov Jazz & Blues Festival.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută