Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/08/2022
Film / Streaming

10 lucruri pe care nu le știai despre serialul Stranger Things

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii 10 lucruri pe care nu le știai despre serialul Stranger Things Share 10 lucruri pe care nu le știai despre serialul Stranger Things


Unul dintre cele mai populare seriale ale momentului inclusiv în România, Stranger Things a ajuns recent la sezonul cu numărul 4.

Serialul TV american științifico-fantastic creat de Matt și Ross Duffer pentru platforma de streaming Netflix are o mulțime de fani pe rețelele de socializare, acolo unde aceștia dezvoltă chiar grupuri și pagini dedicate de tip fan page.

S-a anunțat deja oficial că serialul va avea un al 5-lea sezon și că acesta – cu dată estimată pentru lansare în a doua parte a anului 2023 – va fi ultimul creat. Printre actorii principali din Stranger Things se numără Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Sadie Sink și Gaten Matarazzo. Starul serialului este celebra actriță Winona Ryder, care joacă rolul lui Joyce Byers, mama lui Will Byers (interpretat de Noah Schnapp).

O mulțime de teorii cu privire la viitoare acțiuni din Stranger Things sunt dezvoltate de fani în social media, în special pe Tik Tok. Însă dincolo de aceste idei, există o mulțime de date certe cu privire la serial, lucruri foarte interesante pe care merită să le știi dacă ai urmărit (sau plănuiești să urmărești) acest serial. Iată câteva astfel de informații:

  1. Serialul ar fi putut să se numească Montauk

Inițial, planul a fost ca serialul să aibă denumirea de Montauk, iar acțiunea să se petreacă în Long Island în anul 1990. Proiectul Montauk reprezintă o teorie a conspirației care susține că există o serie de proiecte guvernamentale secrete ale Statelor Unite desfășurate la Camp Hero sau Montauk Air Force Station la Montauk, Long Island.

10 lucruri pe care nu le știai despre serialul Stranger Things

Proiectul Montauk este ilustrat de seria de cărți a lui Preston Nichols, unde sunt incluse și povestiri despre experimentul Philadelphia. Frații Duffer au ales în cele din urmă o altă locație, pentru ca serialul să fie mai ușor de filmat inclusiv în timpul iernii.

  1. La audiții au fost urmăriți 906 băieți și 307 fete

Pentru rolurile principalilor actori din Stranger Things – cei trei prieteni, Eleven plus alți amici ai acestora – au fost analizați la audiții 906 băieți și 306 fete. Concurența a fost mare, dar alegerile s-au dovedit foarte inspirate: toți actorii consacrați prin prisma acestui serial au acum o mulțime de fani.

  1. Gaten Matarazzo, Sadie Sink și Caleb McLaughlin se cunoșteau

În timp ce majoritatea actorilor a interacționat prima dată cu ocazia filmărilor pentru acest serial, trei dintre starurile tinere se cunoșteau înainte de demararea acestui proiect. Este vorba despre Gaten Matarazzo, Sadie Sink și Caleb McLaughlin. Aceștia au jucat pe Broadway în aceeași perioadă. Matarazzo a fost pe scenă în Les Misérables, Sink a jucat în Annie, iar McLaughlin a avut un rol în The Lion King.

  1. Cât a durat discuția inițială cu Winona Ryder

Pentru a o convinge pe Winona Ryder să joace în serial, frații Duffer au purtat cu aceasta o discuție lungă. Se pare că a fost nevoie de 4 ore și jumătate pentru ca detaliile cu Winona Ryder să fie stabilite. Aceasta a vrut să știe cât mai multe informații despre personajul pe care îl va juca și-a dat acordul a doua zi.

10 lucruri pe care nu le știai despre serialul Stranger Things

  1. Lui Millie Bobby Brown nu îi place pizza

Deși în sezonul 4 din Stranger Things există o scenă în care Eleven savurează pizza, actrița Millie Bobby Brown a declarat că ei nu îi place de fapt pizza. De altfel, se pare că nici celebrele deserturi pe care Eleven le adoră în serial nu sunt prea tare pe placul lui Millie Bobby Brown. Aceasta mănâncă de obicei foarte sănătos, adoră fructele și legumele, salata Caesar, morcovii și hummusul.

  1. Există un video slot inspirat din Stranger Things

Pe internet există chiar și un video slot online gratuit – Stranger Slots – creat de un fan cu mai mulți ani în urmă. Cei interesați de rotiri gratuite la păcănele cu tematică Stranger Things trebuie să știe că slotul nu există deocamdată în oferta cazinourilor online licențiate din România. Franciza Stranger Things este însă una de mare succes, astfel că este destul de probabil să se lanseze în curând și o variantă a jocului cu mize reale.

  1. Cât a durat filmarea sezonului 4

Cel mai așteptat sezon al serialului, cel cu numărul 4, a fost filmat pe durata a doi ani. A implicat 800 de pagini de scenariu, mii de efecte vizuale și foarte mult efort din partea unei echipe extinse. Frații Duffer nu se grăbesc când este vorba despre producție, având dorința de a fi cât mai aproape de excelență.

  1. Despre luminile de Crăciun din sezonul 1

În scenariul original, Nancy, Jonathan și Steve utilizau instalația de lumini pentru pomul de Crăciun pentru a găsi monstrul din Lumea Răsturnată. Însă, în cele din urmă, s-a ajuns la ideea ca Joyce să folosească aceste beculețe pentru a reuși să comunice cu Will.

 

  1. Millie Bobby Brown vrea o nuntă în Stranger Things!

Millie Bobby Brown a spus pentru revista Glamour din Marea Britanie că și-ar dori ca personajul său, Eleven, să se mărite cu Mike, pe care îl iubește. Așadar, nu este exclus ca în sezonul 5 să existe o asemenea scenă cu Millie Bobby Brown în rochie albă de mireasă.

  1. Utilizarea costumelor Ghostbusters

Frații Duffer au solicitat permisiunea lui Ivan Reitman, regizorul Ghostbusters, de a utiliza în Stranger Things celebrele costume.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută