Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/08/2022
Muzică Festival Viața Orașului

Brașov Jazz & Blues Festival: Piața Brassaï

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Brașov Jazz & Blues Festival: Piața Brassaï Share Brașov Jazz & Blues Festival: Piața Brassaï


De mai bine de doi ani, un nume este din ce în ce mai rostit în Brașov, iar un loc asociat cu acest nume este tot mai căutat de către turiști și localnici, deopotrivă. 

Piața Brassaï a apărut în urma unui proiect inițiat în 2018. Ideea de a crea un nou spațiu de tip „piață” a venit în încercarea de a face orașul nostru unul cu o mobilitate urbană mai bună. Astfel, s-a decis eliminarea parcării din zona interioară a cunoscutei porțiuni „După Ziduri”. 

Și pentru că trebuia să poarte un nume, i s-a spus „Piața Brassaï”, în semn de omagiu pentru celebrul fotograf Gyula Halász, care și-a luat pseudonimul Brassai, după orașul în care s-a născut – Brașovul. A fost numit de către scriitorul Henry Miller, care îi era prieten, „L’Oeil de Paris” (Ochiul Parisului) pentru fotografiile memorabile cu Parisul, pe timp de noapte.

Brașov Jazz & Blues Festival: Piața Brassaï

 

La Brașov Jazz & Blues Festival, Piața Brassaï va avea, pentru a doua oară consecutiv, o scenă.

În 12, 13 și 14 august, aici vor avea loc concerte și proiecții de film.  Concertele au loc în fiecare zi de festival de la 18:00 și 20:30. Despre filmele proiectate aici, dar și în celelalte zone de festival,  puteți citi în următoarele două pagini.

Vineri, 12 august

Prima zi de evenimente de pe scena din Piața Brassai este deschisă de o trupă brașoveană, cu un sound fascinant, de la ora 18:00. FusionCore poate fi definită ca o trupă de nu jazz, care reunește mai multe genuri muzicale, de la jazz la funk, bossa nova, soul și RnB.

Brașov Jazz & Blues Festival: Piața Brassaï

De la 20:30 urcă pe scenă Marcian Petrescu și Trenul de Noapte, cei care au cântat alături de nume celebre ale bluesului mondial, precum: Sugar Blue sau Charlie Musselwhite. Aceştia apar, de altfel, şi ca invitaţi speciali pe două dintre albumele trupei, „Poveștile bluesului” şi „Descântece de blues“.

 

Sâmbătă, 13 august

Din partea Fabricii de Trupe Prefix TM, în a doua zi din cea mai nouă piață a Brașovului, vom vedea un concert Over Black & Vertigo. Fernet Blues Company și Vali Răcilă sunt oamenii care susțin a doua reprezentație a serii.

Brașov Jazz & Blues Festival: Piața Brassaï

 

Duminică, 14 august

Pentru că am tot vorbit despre trupe brașovene, ziua a treia din Piața Brassai este deschisă de Midnight Buzz, o trupă care a concertat și în 2021 la Brașov Jazz & Blues Festival, pe exact aceeași scenă.

Brașov Jazz & Blues Festival: Piața Brassaï

Festivalul închis aici de Nicu Patoi – Berti Barbera – Adrian Ciuplea Trio.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută