Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/08/2022
Muzică

MUZICĂ NOUĂ: Ce ascultăm în luna august?

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii MUZICĂ NOUĂ: Ce ascultăm în luna august? Share MUZICĂ NOUĂ: Ce ascultăm în luna august?


De la coloane sonore inedite până la rock și pop, în august descoperim lansări muzicale originale, gata de a fi consumate fie online, fie oldschool, pe CD-uri, vinyl-uri sau chiar casete, într-o eră în care lansarea pieselor sub forma albumelor de sine stătătoare nu doar că nu dispare (așa cum poate am fi crezut în urmă cu câțiva ani), ci își trăiește adevărate momente de glorie, ajutate și de redescoperirea trecutului, odată cu diversele coloane sonore ale show-urilor de pe platformele de streaming.

muzica noua

Elvis (Original Motion Picture Soundtrack)

Regizorul australian Baz Luhrmann ne-a obișnuit cu anacronismele sale, mai ales dacă ne gândim la The Great Gatsby (2013), unde personajele anilor ’20 dansează pe piese rap și R&B. Luhrmann nu se dezminte nici de data asta, căci coloana sonoră a noului Elvis nu este construită pe baza înlănțuirii unor șlagăre ale lui Presley (așa cum poate ne-am fi așteptat), ci moștenirea sa muzicală este îmbrăcată în ritmuri de rap și trap, însoțită de piese proprii ale unor artiști autohtoni precum Doja Cat sau Eminem, într-o reînviere surprinzătoare a fenomenului regelui rock’n’roll, devenit acum vedetă controversată a generației Z.

 

muzica noua
foto: wikipedia.com

Liam Gallagher

C’mon You Know

Controversatul frontman al defunctului Oasis, care și-a construit o bună parte din personalitate pe baza remarcilor conflictuale țintite mai ales către fratele său, Noel, revine cu cel de-al treilea album solo de studio, produs de unii dintre marii vizionari ai pop rock-ului autohton, Andrew Wyatt și Greg Kurstin. Gata de a fi învățate pe de rost și cântate la unison pe stadioane, piesele noului LP prezintă un Gallagher puțin distanțat de britpop-ul nouăzecist care l-a făcut faimos, deși la fel de plin de ego și livrări vocale dezgustate, iar după cum spun și cei de la revista NME, albumul pare că este ,,cel mai bun și cel mai experimental” produs muzical al artistului de până acum.

 

MUZICA NOUA
Foto: nme.com

Weezer

SZNZ: Summer

Genialii exponenți ai rock-ului tocilar (asta dacă ne gândim la stângăcia adorabilă cu care Rivers Cuomo se afișează mereu în public) întâmpină vara cu cel de-al doilea EP din proiectul SZNZ, ce își propune lansarea a patru albume semi-conceptuale, dedicate fiecărui anotimp. Evident că ideea nu este una nouă, căci aceasta i-a fascinat pe compozitori încă de pe vremea lui Vivaldi, dar muzica EP-ului, deși poate mult prea asemănătoare cu tot ce au făcut Weezer până acum, se dovedește a fi bună de ascultat, chiar dacă, pe alocuri, și ușor de… uitat.

Text de Alex Mușat

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută