Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 04/08/2022
Film

Bullet Train. Cinci asasini, un tren ultra-rapid și Brad Pitt

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Bullet Train. Cinci asasini, un tren ultra-rapid și Brad Pitt Share Bullet Train. Cinci asasini, un tren ultra-rapid și Brad Pitt


Bazat pe romanul lui Kotaro Isaka cu același nume, publicat în 2010, Bullet Train îl are în centru pe probabil cel mai ghinionist asasin din toate timpurile. 

După ce a făcut o pauză de la meseria sa, el e acum gata să revină în branșă, cu condiția să nu mai folosească arme de foc. Brad Pitt este acest asasin funny, dacă se poate spune așa, pe care șefa lui, interpretată de Sandra Bullock, îl poreclește Buburuză (Ladybug), în tentativa de a ține ghinionul departe, măcar de această dată. 

Pentru a-i face revenirea ușoară, ea îi și oferă o misiune lejeră, care n-ar trebui să-i dea multe bătăi de cap: să ducă o servietă din punctul A în punctul B, folosindu-se de un tren ultra-rapid care circulă între Tokyo și Morioka. 

" "

Bineînțeles, lucrurile degenerează când în același tren se îmbracă alți asasini care au misiuni ce se intersectează una cu alta și toate duc spre Ladybug.

Bullet Train. Cinci asasini, un tren ultra-rapid și Brad Pitt

Fiecare dintre ei e un personaj aparte. 

Kimura (Andrew Koji) e un alcoolic în recuperare, care vrea să-l omoare pe cel care i-a băgat fiul în comă. Duo-ul „Tangerine” (Aaron Taylor-Johnson) și „Lemon” (Brian Tyree Henry) au salvat fiul unui gangster renumit și temut, numit Moartea Albă, și îl duc cu același tren înapoi la tatăl său (interpretat de Michael Shannon), la pachet cu o servietă plină cu bani. Prince (Joey King) este o adolescentă care pare inocentă, dar care este, de fapt, o sociopată care nu înțelege de ce e greșit să omori alți oameni.

Ca o paranteză, pentru cei care nu știu, dar poate bănuiesc, există un adevărat subgen de thrillere a căror acțiune are loc în vehicule în mișcare. Din diverse motive, o mulțime de oameni percutează cu această fantezie, în care acțiunile personajelor sunt limitate de un spațiu închis și în mișcare, de aici și popularitatea mare de care se bucură acest gen destul de prolific. Așa că „Bullet Train” se înscrie ușor în „familia” unor filme precum: „The Lady Vanishes”, „Speed”, „Air Force One”, „Murder on the Orient Express” etc. 

Bullet Train. Cinci asasini, un tren ultra-rapid și Brad Pitt

Amuzant nu e doar ce se întâmplă în film, dar și faptul că regizorul este un fost cascador cu care Brad Pitt a lucrat prima dată pentru „Fight Club” și apoi pentru alte producții, până când acesta a făcut trecerea spre regie. Astfel, dacă în 1998, David Leitch îl învăța pe Pitt cum să se bată, pentru scenele din „Fight Club”, acum el este șeful celebrului actor și regizează un film în care Pitt trebuie să pună în aplicare ce a învățat de la Leitch, în urmă cu 24 de ani. De fapt, Leitch a declarat că pentru „Bullet Train”, Pitt și-a făcut singur peste 95% din cascadorii. Deci, un motiv în plus pentru a vedea acest film.    

Ca să-ți faci o părere mai bună despre ce jucărie va urca pe marele ecran în august, e bine să trecem în revistă câteva alte filme pe care Leitch le-a regizat și care sunt cam din același trip:

 „Atomic Blonde”, Deadpool 2” sau „Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”. Toate sunt producții în care scenele de acțiune și violența sunt compensate sau completate, în egală măsură, de umor. Poate cei care au citit cartea lui Isaka și-ar fi dorit ca ecranizarea ei să cadă pe mâna lui Quentin Tarantino sau poate pe cea a fraților Coen, dar cu siguranță David Leitch a făcut o treabă cel puțin la fel de bună, mai ales având în vedere ce producții se află acum pe cartea sa de vizită.

Mai trebuie spus și că spre finalul filmului, după ce mai multe personaje centrale au fost omorâte (este, până la urmă, vorba de un film cu asasini), după ce unele dintre micile detalii au avut consecințe dramatice, câteva dintre personaje se vor dovedi a nu fi deloc ceea ce par, dar tragem frâna aici, pentru a nu ne scăpa vreun spoiler. 

Bullet Train. Cinci asasini, un tren ultra-rapid și Brad Pitt

E clar că nu este vorba de un film care să ascundă în spatele unor metafore chestii mai profunde, așa cum este, de exemplu, Snowpiercer”, o altă producție cinematografică a cărei acțiune se desfășoară exclusiv în interiorul unui tren de mare viteză, ce nu se oprește niciodată și care găzduiește ce a mai rămas din omenirea trecută printr-un cataclism. „Bullet Train” este pur și simplu un film de acțiune, plin de umor și cu o poveste încâlcită, dar care se dezleagă pe măsură ce shinkansen-ul nostru se apropie de destinație. 

Trailer BULLET TRAIN

În funcție de succesul pe care-l va avea la box office, și are toate ingredientele pentru a fi un hit, e posibil ca „Bullet Train” să fie transformat chiar într-o franciză, pe modelul „Knives Out”. Așadar, pe 5 august, Brad Pitt revine pe marile ecran cu primul său rol major după câștigarea Premiului Oscar pentru rolul din „Once Upon a Time… In Hollywood” (2019).

Bullet Train. Cinci asasini, un tren ultra-rapid și Brad Pitt

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută