Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/08/2022
Muzică

SUNETELE ORAŞULUI | Cutreierare prin cluburile de hip-hop bucureștene

Alina Bălan De Alina Bălan
Comentarii SUNETELE ORAŞULUI | Cutreierare prin cluburile de hip-hop bucureștene Share SUNETELE ORAŞULUI | Cutreierare prin cluburile de hip-hop bucureștene


Seara se lasă, se face târziu/ Copiii se culcă, orașul e viu/În București e ca-n povești.

Apelând la piesa lui Jurjak, spun și eu că seara aduce cu sine multe evenimente în Capitală, în special muzicale. Indiferent de mixul complex pe care îl ai în playlist, îți vei găsi un loc. Astăzi vorbim cu cei ce se distrează pe ritmuri hip-hop, un gen muzical dintr-o cultură ce își face de ceva timp simțită prezența și încă se răspândește. O vedem și ziua, în graffiti-ul de pe clădiri, în hainele adolescenților, o auzim în căștile cuiva în metrou, însă seara e timpul ei preferat, când oamenii au chef de petrecere. Astfel, axându-ne pe muzică, las aici câteva locuri unde boxele duduie a hip-hop:

Concert Lil Pump.

Pe 3 august, mall-ul ParkLake așteaptă o mulțime de împătimiți ai trap-ului, pentru că, în afară de Lil Pump, ne vedem acolo cu Azteca, Rava, Moza Kaliza și alți iubitori ai stilului. Acum, nu știu dacă ești împătimit de old school sau îți place să experimentezi, dar e loc pentru toată lumea.

The Urbanist

Situat la intrarea în nemuritorul Centru Vechi al orașului, dacă le ai cu breakdance-ul sau vrei să experimentezi stilul noilor DJ, ești așteptat. Așadar, uite-te după următorul Linoleum Battle, poate ai ocazia să îți arăți mișcările de dans sau, de ce nu?, să furi câteva. Și cine știe?, poate îl prinzi și pe Vlad Dobrescu la pupitru și vezi de unde își trage inspirația muzicală.

SUNETELE ORAŞULUI | Cutreierare prin cluburile de hip-hop bucureștene

Grădina Monteoru

Celor de aici le place sută la sută să petreacă și tocmai din acest motiv ai evenimente toată săptămâna. Am asistat la multe pe aici, de la MC battle-uri la lansări de grupuri hip-hop noi sau albume proaspăt pregătite. Și îți spun sigur că unde e un MC, vine și altul, așa că nu o să știi niciodată peste cine dai la microfon.

SUNETELE ORAŞULUI | Cutreierare prin cluburile de hip-hop bucureștene

CoOPERATIVA

M-am găsit aici într-o zi de bazar, în care barmanul servea băuturi dând din cap pe Grandmaster Flash, așa că vă dați seama că MC battle-urile și concertele sunt la locul lor.

SUNETELE ORAŞULUI | Cutreierare prin cluburile de hip-hop bucureștene

B52 The Club

La Fabrica pe dreapta, sigur nimerești locația și sigur nimerești și o petrecere cu muzică aleasă hip-hop sau un battle unde se vine cu cele mai bune rime, iar premiile sunt pe măsură.

SUNETELE ORAŞULUI | Cutreierare prin cluburile de hip-hop bucureștene

Kulturhaus Bukarest

Mâinile în aer pentru redeschiderea acestui club din inima Bucureștilor! O să fiu sinceră: încă nu am ajuns să reinspectez zona și nici nu văd la orizont vreun eveniment hip-hop, însă amintirile mele postpandemice de acolo au cu siguranță și ceva hip-hop, așa că stați geană pe ei!

Wave Club

Aici avem un club nou-nouț, în care nu am petrecut, deocamdată, recunosc, însă văd potențial, căci avem și seri speciale de old school, dar și de trap, așa că e cu de toate pentru toți.

Tentația și oferta e mare, știu, așa că vezi cu ce loc vibrezi cel mai mult și experimentează, e muzică la tot pasul!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută