Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/07/2022
Artă & Cultură

Sărbătorea Tuberozelor revine la Hoghilag: ”Un simbol romănesc, mândria unui județ și etalonul frumuseții unei comunități!”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Sărbătorea Tuberozelor revine la Hoghilag: ”Un simbol romănesc, mândria unui județ și etalonul frumuseții unei comunități!” Share Sărbătorea Tuberozelor revine la Hoghilag: ”Un simbol romănesc, mândria unui județ și etalonul frumuseții unei comunități!”


Comuna Hoghilag organizează o nouă ediție a Sărbătorii Tuberozelor, un eveniment de tradiție în județul Sibiu.

Acesta va avea loc în perioada 6-7 august, în curtea Bisericii Evanghelice și nu numai. „Despre flori, despre frumos, despre recunoașterea europeană. Un simbol romănesc, mândria unui județ și etalonul frumuseții unei comunități! Tururi ghidate în grădinile cu tuberoze, evenimente culturale, serate muzicale, lansări de carte și multe surprize. Veți putea descoperi gusturi locale și vă pregătim un weekend de poveste în comuna Hoghilag județul Sibiu”, anunță organizatorii.

De altfel, printre evenimente se numără și o conferință specială susținută duminică, de la ora 15, la Biserica Evanghelică din Hoghilag, de părintele Constantiin Necula. „Va fi o conferință tematică în care ne va împărtăși tuturor Schimbarea la Față a Domnului sau Sărbătoarea Luminii, cu însemnătate și tradiții pentru români și România”, mai arată organizatorii.

Localnicii din Hoghilag reprezintă prima comunitate săsească de cultivatori de tuberoze din România, care le-a adus și cultivat încă din Evul Mediul în comuna Hoghilag (sau Halvelagen).

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută