Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/07/2022
Lifestyle

Ce aparate sunt absolut necesare pentru noua ta locuință, dar și pentru confortul tău

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ce aparate sunt absolut necesare pentru noua ta locuință, dar și pentru confortul tău Share Ce aparate sunt absolut necesare pentru noua ta locuință, dar și pentru confortul tău
aparate


Deși pare greu să îți amenajezi casa, nu este chiar atât de complicat, mai ales dacă te informezi din timp despre tot ce trebuie cumpărat. Este bine să aloci timp acestui proces, pentru ca totul să iasă ca la carte. Poți începe prin crearea unor liste separate, una pentru necesități și una pentru lucrurile opționale. Cu ajutorul acestor liste ești mult mai organizat atunci când mergi la cumpărături, dar și în planurile tale.

Un sfat care te ajută cu siguranță atunci când faci aceste liste este să scrii produsele în ordinea cronologică a punerii în funcțiune și a amenajării prin casă.

Dacă pentru lucrurile opționale ai posibilitatea de a te baza strict pe preferințele tale, pentru cele esențiale trebuie să știi că nu ai cum să ratezi achiziționarea unor aparate pentru răcirea, încălzirea și purificarea aerului sau a apei. Iată cinci aparate care nu trebuie să lipsească din noua ta locuință, indiferent că te afli la bloc sau la casă.

" "

Aparate pentru răcirea aerului

Pentru confortul termic pe timpul verii sunt absolut necesare fie un ventilator, fie un aparat aer condiționat. Răcirea aerului pe timpul sezonului cald este esențială pentru starea ta de bine și pentru sănătatea ta. Căldura excesivă poate duce la deshidratarea pielii și a întregului tău corp și, astfel, poți ajunge la probleme la care nici nu te-ai gândit vreodată. Prin achiziționarea unor astfel de aparate, poți crea un mediu optim, care este la rândul său responsabil pentru sănătatea ta, dar și pentru confortul tău.

Dacă te gândești la o variantă care să îți salveze o bună parte din buget, poți opta pentru un ventilator, însă dacă pui accentul pe calitate și pe un aspect frumos, cel mai bine ar fi să optezi pentru un aparat aer condiționat, deoarece acesta se poate amplasa subtil pe perete și rezistă foarte bine în timp.

Aparate pentru încălzirea aerului

În anotimpurile reci încălzirea casei tale este mai mult decât obligatorie, pentru că nu ai cum să reziști temperaturilor de afară. Cea mai bună variantă pentru încălzirea aerului constă în montarea unei centrale termice care, nu doar că îți poate asigura căldura casei tale, dar îți asigură și apa caldă în același timp. În funcție de preferința ta, poți opta pentru o centrală termică electrică sau pe gaz în condensare. Indiferent de tipul pe care îl alegi, nu uita să achiziționezi și caloriferele potrivite, în funcție de locurile în care vor fi montate.

De asemenea, trebuie să cunoști și faptul că există și alte variante de aparate pentru încălzirea aerului, precum: șeminee electrice sau pe lemne, panouri electrice radiante, radiatoare, aeroterme, iar tu poți alege în funcție de bugetul tău și de preferința ta.

Aparate pentru filtrarea aerului

În prezent, poluarea aerului a ajuns la un nivel îngrijorător pentru sănătatea fiecăruia, iar aparatele care purifică aerul sunt din ce în ce mai necesare. Un astfel de aparat are rolul de a elimina praful, polenul, fumul, dar și mirosurile urâte. Este bine să te ferești de aceste elemente care pot duce la apariția unor alergii și care la rândul lor îți pot afecta serios sistemul respirator.

În cazul în care aerul din casa ta este foarte uscat, poți opta pentru un umidificator. Acesta are rolul de a menține o calitatea a aerului cât mai bună și un nivel optim de umiditate. Cu ajutorul acestuia, poți să îți iei rămas bun de la pielea uscată, de la buzele crăpate și de la iritarea gâtului.

Dacă din contră, aerul din casa ta este extrem de umed, cea mai bună variantă este să achiziționezi un dezumidificator. Acest aparat este opusul celui menționat anterior, dar care totodată vine la pachet cu un avantaj în plus, și anume, puterea de uscare a hainelor proaspăt spălate.

Pentru un aer plăcut este bine să optezi pentru un difuzor aromaterapie, deoarece acesta la rândul său este responsabil cu menținerea unui miros frumos și a unui mediu liniștitor. Poți opta pentru diferite uleiuri esențiale în funcție de aromele tale preferate.

Sursa foto: studio3plus

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută