Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/07/2022
Artă & Cultură

Feerii muzicale în Sudul Transilvaniei. Festivalul ICon Arts Transilvania începe itinerariul de 2 săptămâni

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Feerii muzicale în Sudul Transilvaniei. Festivalul ICon Arts Transilvania începe itinerariul de 2 săptămâni Share Feerii muzicale în Sudul Transilvaniei. Festivalul ICon Arts Transilvania începe itinerariul de 2 săptămâni


Festivalul ICon Arts Translvania înseamnă o adevărată aventură culturală în Sudul Transilvaniei pe care publicul o poate construi după propriul program.

În perioada 25 iulie – 7 august 2022 va avea loc Ediţia cu numărul XX a Festivalului ICon Arts Transilvania ce va cuprinde 16 evenimente în 10 localităţi din Sudul Transilvaniei, Sibiu şi împrejurimile. Concerte imersive de muzică de cameră, arii şi duete de operă, jazz, muzică nouă se vor desfăşura aproape în fiecare zi, la orele apusului, în grădini baroce şi biserici fortificate ce împânzesc judeţul Sibiu.

Programul evenimentului este disponibil pe iconarts.ro, iar intrarea va fi liberă la majoritatea evenimentelor, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro

La ediţia de anul acesta vor concerta artişti cu o valoroasă reputaţie internaţională, din Belgia, Elveţia, Germania, Marea Britanie, alături de artişti apreciaţi pe marile scene din România. Aceştia vor susţine, de asemenea, o serie amplă de masterclass-uri pentru tinerele talente ale muzicii clasice şi de jazz, în continarea misiunii ICon Arts de a susţine scena tânără din România.Vârfurile generaţiei 2022 vor primi şi anul acesta noi oportunităţi de afirmare în cadrul proiectelor UCIMR şi ale partenerilor săi culturali.

Principala noutate a Academiei ICon Arts este fondarea a trei rezidenţe artistice în domeniul jazzului, muzicii de cameră şi compoziţiei muzicale. Cu acest prilej, în cadrul proiectului Rezidenţa Transilvanica, va fi construită o rută culturală între bisericile fortificate din Buneşti, Biertan, Copşa Mare, Cund, Cloaşterf şi Mălâncrav. Compozitori din România / Elveţia, Polonia, China, Irlanda, SUA vor transpune povestea celor 6 fortificaţii în miniaturi muzicale pe care turiştii le pot asculta chiar în incinta spaţiilor pentru care au fost create, începând cu luna noiembrie 2022. Ansamblul de percuţie ICon Arts va susţine două concerte în avanpremiera acestui proiect, alături de solişti invitaţi, în perioada septembrie – noiembrie. Mai multe amănunte despre proiect sunt disponibile pe pagina UCIMR. Rezidenţa Transilvanica este un proiect al Asociaţiei UCIMR, co-finanţat de AFCN.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută