Meniu Zile și Nopți
smartbill logo

prezintă

Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/07/2022
Povești de succes Lifestyle

Povești de succes | WellUp.ro

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Povești de succes | WellUp.ro Share Povești de succes | WellUp.ro
wellup


Prima platformă românească de sport și medicină.

WellUp.ro este locul din online, apărut recent, unde sportul face casă bună cu nutriția, psihologia și medicina dermatologică pentru a convinge oamenii să adopte un stil de viață sănătos, cu eforturi minime.

Proiectul este inițiat de specialistul în sport și nutriție Cornel Moca și are ca misiune să revoluționeze modul în care oamenii se raportează la sport și sănătate. De aceea „Health revolution” este motto-ul acestui business. Cornel este și cel care ne-a povestit mai multe despre acest proiect inedit.

Cum a apărut WellUp.ro? Cum ați ajuns la acest concept?

Ideea WellUp a apărut prima dată la începutul pandemiei. Sălile de sport erau închise și în general orice activitate considerată non-esențială. Dar noi, cei din echipa WellUp considerăm esențială nu doar sănătatea fizică, ci și pe cea psihică. Omul de la baza proiectului sunt eu, Cornel Moca, specialist sportiv și în nutriție, și am adunat în jurul ideii WellUp specialiști din domenii ca: dermatologie, ortopedie, psihologie, nutriție, yoga, fitness.

Prin ce se deosebesc cursurile voastre online de celelalte de pe piață, de concurență?

WellUp este locul unde găsești tot ce ai nevoie pentru a-ți redefini corpul și mintea. Diferența între WellUp și alte platforme de sport stă în motivația pentru care a apărut acest concept.

Ne-am dorit să înlăturăm barierele de timp din cauza cărora mulți renunță la sport sau la consultații medicale și să oferim un loc cu o varietate cât mai mare de servicii, fără să renunțăm la calitate. Și toate acestea se întâmplă în timp real, cu atenția specialistului orientată exclusiv către cei care accesează clasele de antrenament sau care au nevoie de consultanță.

Vrem ca WellUp să fie mai mult decât o platformă de sport, vrem să fie locul unde utilizatorul să aibă grijă nu numai de exteriorul lui, ci și de interiorul lui.

wellup

V-ați lansat de curând, cum ați fost primiți?

Oamenii au fost în primul rând surprinși să descopere atâtea fațete ale sănătății și au fost încântați de beneficiile oferite de astfel de servicii. Atuurile cu care ne atragem prieteni pe platformă sunt timpul câștigat pentru propria persoană, specialiști din diverse domenii mereu atenți și pregătiți să răspundă oricărei provocări. Reacțiile celor care ne aleg serviciile sunt întotdeauna pozitive și ne bucurăm să observăm că și România este pregătită de schimbare, deși suntem încă la început de drum.

Care a fost cea mai mare provocare de care v-ați lovit până acum cu WellUp.ro?

Considerăm a fi o mare provocare lipsa de educație a populației de la noi din țară cu privire la ce înseamnă sănătate. Este încă un început de drum pentru români (unul promițător totuși) să se ocupe de aspecte ale existenței ca sport, mâncare sănătoasă, sănătate psihică.

Este în trend să fii fit și să arăți bine, dar vrem ca oamenii să înțeleagă și să pună accent și pe buna desfășurare a tuturor funcțiilor fizice ale corpului (sistemul cardiovascular, sistemul musculo-scheletal, sistemul digestiv).

wellup

Care este impactul pe care v-ați dori să-l aibă WellUp.ro?

Adeseori noțiunea de platformă de sănătate este asociată simplist doar cu abonamente la sală și diete pe bază de sucuri de detoxifiere.  

Dar starea de bine și sănătatea reprezintă mai mult de atât și arată diferit pentru fiecare dintre noi. Vrem ca WellUp să fie locul unde fiecare dintre cei care ne aleg să descopere propria versiune de stare de bine și sănătate. Ne adresăm tuturor grupelor de vârstă și oricărui nivel de activitate fizică și ne dorim să atingem împreună cu clienții noștri un nou nivel de angajament, cel făcut pe viață. Le promitem celor care ne aleg serviciile susținere și consultanță la fiecare pas și vrem să construim împreună obiceiuri pe care să le păstreze toată viața.

Care e cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o din dezvoltarea acestui brand?

Probabil cea mai importantă lecție pe care am învățat-o pe parcursul dezvoltării ideii WellUp este că niciun efort nu este prea mare atunci când ajungi să influențezi în bine viețile oamenilor. Fiecare dintre specialiștii prezenți pe platformă au experiența vieților schimbate în bine și toți au în comun dorința de a continua să schimbe viețile oamenilor din perspective diferite, dar fiecare dintre aceste perspective sunt la fel de importante. De asemenea, am învățat ceea ce le predicăm în general clienților noștri: atunci când vrei să faci o schimbare radicală este nevoie de timp, răbdare, consecvență și un mindset de tipul „fiecare problemă poate fi o oportunitate” / “la orice problemă exista cel puțin o soluție”

 

wellup

wellup

Povestiți-ne un pic și despre specialiștii care vor oferi consultanță / cursuri online pe WellUp.ro. 

Psihologul WellUp, Cătălin Lăcustă, caută împreună cu pacienții săi cele mai bune soluții și îi ajută să câștige motivația pentru ducerea la îndeplinire a planurilor personale, inclusiv pentru lipsa de motivație în activitățile sportive.

Andreea Matei este medic dermatolog și vrea să-i ajute pe cei care optează serviciile WellUp să-și înțeleagă diagnosticul și să le expună cele mai bune soluții. Este foarte motivată și vrea să ofere informații punctuale și corecte în marea de trenduri și zvonuri privind îngrijirea corectă a pielii.

Dr. Birisiu Carol Andrei este medic specialist ortoped și traumatolog și se diferențiază prin propunerea de opțiuni de tratament minim invazive, cu perioade cât mai scurte de recuperare pentru pacienții săi.

Specialistul în nutriție Cornel Moca nu crede în diete restrictive și susține alimentația sănătoasă și echilibrată ca stil de viață. Planurile alimentare concepute de Cornel au la bază preferințele alimentare individuale ale fiecăruia și tocmai acest aspect le face să fie sustenabile pe termen lung, oferindu-le astfel clienților o nouă dimensiune a alimentației de zi cu zi.

Călin Hagiu este trainerul alături de care îți îmbunătățești condiția fizică în timp ce te binedispui, datorită stilului său de a îmbina antrenamentul riguros cu elementele plăcute de joc.

Pe Adrian Dumitrașcu este mai bine să îl prezentăm prin motto-ul său:

“Felul în care îți înveți corpul să se miște va determina, pe viitor, felul în care corpul va reacționa și se va adapta la mediul înconjurător. Felul în care te miști va schimba modul în care te simți în corpul tău”.

Iulia al Mandhari susține cursurile de Family fitness și consideră că cel mai important dar pe care părinții îl pot copiilor lor este exemplul unei vieți trăite cu orientare către sport și alimentație sănătoasă.

Clasele lui Horia Costan sunt adaptate nevoilor participanților, concentrându-se pe accelerarea metabolismului, controlul asupra corpului și creșterea încrederii în sine.

wellup

Cât de importantă este latura psihologică în sport / activitate fizică, pentru că oferiți și consultare în psihologie sportivă, un lucru despre care se vorbește foarte puțin spre deloc în România? 

O problemă extrem de frecvent întâlnită atunci când vorbim despre activitatea fizică este inconstanța. Oamenii încep să facă sport, dar de cele mai multe ori își pierd rapid motivația și renunță. În cadrul WellUp avem specialiști în psihologie sportivă tocmai pentru că vrem să găsim soluții pentru această situație. Așadar, latura psihologică în sport este de o importanță majoră tocmai pentru că atunci când le oferim clienților noștri uneltele necesare să-și mențină motivația, îi pregătim pentru succes. Și tocmai succesul (îndeplinirea obiectivelor) va fi încă un motiv pentru ca ei să-și păstreze perseverența. De asemenea, educația în această privință este importantă și pentru a le putea oferi celor care accesează platforma posibilitatea evoluției în călătoria către obiectivele lor.

wellup

Ce așteptări aveți de la WellUp.ro pentru următorii 2 ani? 

Vrem ca WellUp să fie locul unde tehnologia se îmbină cu o interfață prietenoasă și cu toate cunoștințele și experiența specialiștilor din platformă, astfel încât fiecare dintre cei care ne aleg să-și găsească programele și cursurile potrivite pentru ei. 

Ne dorim ca pe viitor WellUp să devină o comunitate în care oamenii să găsească resursele necesare pentru ca cele 3 dimensiuni ale bunăstării (fizică, psihică și spirituală) să se intersecteze și să creeze stilul de viață care să pregătească și să asigure succesul.

Interviu de GRUIA DRAGOMIR

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută