Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/07/2022
Muzică Festival Festivaluri 2022

Festivalul SoNoRo Musikland: O călătorie senzorială în Transilvania

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii Festivalul SoNoRo Musikland: O călătorie senzorială în Transilvania Share Festivalul SoNoRo Musikland: O călătorie senzorială în Transilvania
SoNoRo


În 2019, din dorința de a celebra moștenirea culturală a satelor și orașelor transilvănene, a luat naștere Festivalul SoNoRo Musikland. Concertele susținute de muzicieni de înaltă ținută artistică din Europa sunt o afirmare puternică a caracterului accesibil și universal al muzicii clasice, care are sau își poate câștiga iubitori în comunitățile urbane, dar mai ales rurale, din Transilvania.

Citește și:

Ajuns în acest an la ediția a IV-a, Festivalul SoNoRo Musikland, cel mai tânăr dintre proiectele Asociației SoNoRo, va avea loc în perioada 22-31 iulie, în satele pitorești din arealul Colinelor Transilvaniei, care fac parte din patrimoniul universal celebrat la nivel internațional.

În prima parte a festivalului, unul dintre cele mai interesante spații în care publicul va avea ocazia să se bucure atât de muzică, dar și de o secvență de istorie a Brașovului este Palatul din strada Mureșenilor, pe data de 23 iulie. Construit în 1869, de arhitectul Peter Bartesch, revine la viață după mai bine de 150 de ani de la construcție și 23 de ani de abandon. Acest spațiu va funcționa sub formă de hub și va reuni artele, cultura, educația, businessul și divertismentul atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

SoNoRo

În ziua de duminică, festivalul continuă într-o altă locație extraordinară, Biserica fortificată din Prejmer, din cadrul Cetății Prejmer, una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Europa, dar şi cel mai vechi monument istoric din județul Braşov. Construcţia acesteia a fost începută de către cavalerii teutoni în 1218, iar după expulzarea lor a fost finalizată de către cistercieni.

În a doua parte, Festivalul SoNoRo Musikland va continua la Biserica fortificată din satul Criţ, pe 27 iulie, loc în care, în urmă cu 400 de ani, a fost adoptată prima lege şcolară rurală din Transilvania, și la Biserica fortificată din Meșendorf, pe 28 iulie, o biserică în stil gotic timpuriu, ridicată în secolul al XIV-lea.

Din agenda festivalului nu lipsesc concertele de la Meșendorf Gasthaus, Pensiunea Viscri 125, Cross Country Farm din Prod, Sala Barocă a Primăriei Municipiului Sighișoara, Bastionul Țesătorilor și Piața Sf. Ioan din Brașov.

SoNoRo

Această călătorie senzorială se va încheia în 31 iulie, cu un concert la Biserica fortificată din Viscri, un exemplu impresionant de arhitectură defensivă transilvană, care împreună cu centrul satului au fost înscrise, în 1999, pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Accesul la concertele SoNoRo Musikland este liber și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile.

  • Credit foto © Şerban Mestecăneanu
Citește și:

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.