Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/07/2022
Artă & Cultură / Teatru

Țara BurzenLand

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Țara BurzenLand Share Țara BurzenLand


În perioada 25 iulie – 2 august 2022 are loc proiectul cultural ȚARA BurzenLAND, ce își propune o prezentare inedită și vie a Țării Bârsei. În cadrul proiectului vor fi realizate: un performance de teatru cultural-istoric și un scurtmetraj documentar despre zonă. Pornind de la o trecere prin istoria și cultura locului, (prin pictură, muzică, literatură, limbă, meșteșug, folclor etc.) 8-10 elevi vorbitori de limba germană din Brașov, vor lucra împreună cu un pedagog teatral și un profesor de cultură și istoria artei. În urma unei serii de ateliere de cercetare și creație ce vor avea loc în Brașov și împrejurimi, tinerii vor crea un performance de teatru prin intermediul căruia vor prezenta Țara Bârsei poetic și activ prin ochii lor. Sunt planificate două reprezentații ale performance-ului:

1. La Muzeul Național al Țăranului Român, București.

2. La Brașov, Centrul Cultural Reduta, în cadrul Săptămânilor culturale germane din Transilvania.

Țara BurzenLand

Publicul din București și din Brașov este invitat la evenimentele de prezentare ale căror program cuprinde: un performance de teatru realizat de tinerii participanți, discursurile invitaților de onoare despre istoria și cultura Țării Bârsei, precum și o discuție deschisă pe tema propusă împreună cu tinerii participanți și public – de asemena, va avea loc premiera la București a filmului documentar: „Dor! Dor? Das Land, in dem ich geboren bin. HEIMATFREMDE”, rezultatul unui proiect similar din 2021, în care tineri elevi s-au confruntat cu istoria transgenerațională a Transilvaniei, iar în acest context, cu conceptele: plecare, întoarcere, reîntoarcere, acasă.

La București evenimentul bilingv va avea loc pe data de 1 august 2022, la Muzeul Național al Țăranului Român, la ora 18.00. Invitații de onoare ce vor lua cuvântul sunt: dr. Virgil Nițulescu – Manager MNȚR, Laczikó Enikő – secretar de stat DRI.

La Brașov prezentarea bilingvă va fi susținută pe data de 2 august 2022, la Centrul Cultural Reduta, la ora 18.00. Invitații de onoare ce vor lua cuvântul sunt: Thomas Șindilariu – istoric, subsecretar de stat DRI, prof. Adrian D. Vălușescu – manager Centrul Cultural Reduta.

Organizatori și inițiatori:

Asociația Cu Timp Pentru Cultură, Brașov: petra@cutimp.ro

Biroul Cultural pentru Transilvania la Muzeul Transilvănean din Gundelsheim, Germania: kulturreferat@siebenbuergisches-museum.de

Parteneri și finanțatori:

Departamentul pentru Relații Interetnice
Die Beauftragte der Bundesregierung für Kultur und Medien, Germania
Forumul Democrat al Germanilor din Județul Brașov
Fundația Michael&Veronica Schmidt Stiftung
Muzeul Național al Țăranului Român, București
Centrul Cultural Reduta, Brașov

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută