Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/07/2022
Lifestyle

Cum să te deconectezi şi să te relaxezi cu adevărat în vacanță

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cum să te deconectezi şi să te relaxezi cu adevărat în vacanță Share Cum să te deconectezi şi să te relaxezi cu adevărat în vacanță
vacanta


Vacanţele sunt făcute pentru relaxare şi visăm, uneori chiar şi un an, la următorul concediu, însă nu întotdeauna este uşor să ne detaşăm de grijile şi stresul cotidian pentru a ne bucura cu adevărat de momente plăcute alături de cei dragi.

Dacă şi ţie ţi s-a întâmplat ca în timpul vacanţelor să mai arunci un ochi pe mail-ul de serviciu, să îţi suni colegii să afli ce s-a întâmplat cu un anumit proiect sau să te îngrijorezi că nu ai lăsat totul în ordine la birou înainte să pleci, asta înseamnă că nu ai reuşit cu adevărat să te deconectezi şi nu eşti cu adevărat relaxat.

Ce poţi face ca vacanţa ta să fie cu adevărat un moment de destindere, de odihnă şi de recreere? Iată câteva sugestii practice. 

Deconectează-te

La propriu, deconectează-te de la toate serviciile de mesagerie, închide toate alertele şi, cel mai important, dacă ai un telefon de serviciu, lasă-l acasă. Este important să conştientizezi că relaxarea este importantă, inclusiv pe plan profesional. Când reuşeşti să te destinzi şi să te odihneşti în vacanță, te întorci la birou cu mai multă energie, vei reuşi să fii şi mai productiv şi, în final, mai util pentru activitate generală a companiei.

Citeşte 

Pe tot parcursul anului visăm cu ochii deschiși la numeroasele cărți pe care am vrea să le devorăm, fără să avem timp să deschidem nici măcar una, din cauza oboselii și a lipsei de timp. În perioada vacanţei, profită de ocazie pentru a te bucura de cărţile care îţi plac. Şi uită de cărţile de business în favoarea unui roman incitant de Stephen King, de exemplu.   

Dormi

Poate că destinația ta de vacanţă are multe atracții de noapte, cluburi baruri etc. dar e important şi să te odihneşti cum trebuie. Asta nu înseamnă că trebuie să te culci la ora nouă, ci să ai grijă să dormi cel puţin opt ore în fiecare noapte, astfel încât să te trezeşti odihnit şi energic. Chiar şi o mică siestă în după-amiezile caniculare este binevenită. Vacanţa înseamnă inclusiv să te odihneşti bine, nu doar distracții.

Leneveşte

Unii oameni preferă vacanţele active, însă din când în când e binevenit un concediu de relaxare. Ce poate fi mai plăcut decât să leneveşti pe plajă, sau într-un hamac într-o staţiune de munte cu o carte în mână? Tot timpul anului alergi de la o întâlnire la alta, de la serviciu, acasă, la cumpărături,  așa că este timpul să-ți oferi acea pauză binemeritată. 

Fă sport

Sportul relaxează, atunci când este practicat cu moderație. Activitatea fizică îţi va permite să îţi limpezeşti mintea, în timp ce îţi reîncarci bateriile. O scurtă alergare pe plajă, câteva lungimi de piscină, câteva exerciții în mare sau o plimbare călare. Profită de ocazie pentru a face ceea ce te face fericit, schimbând activitățile pe care obișnuiești să le faci pe tot parcursul anului.

Schimbă-ţi obiceiurile

Rutina de zi cu zi este foarte importantă şi ne ajută să rezolvăm multe din lucrurile pe care le avem de făcut. Totuşi, o ieşire din această rutină poate fi deosebit de relaxantă. Ia un burnch în loc de mic dejun, renunţă la mașină în favoarea unei biciclete, culcă-te devreme… sau dimpotrivă puțin mai târziu, uită de ţinutele formale în favoarea unora lejere: pe scurt, schimbă-ţi obiceiurile imediat ce ajungi în destinaţia de vacanţă pentru a te deconecta eficient. Pe scurt, ieşi din rutină și monotonie!

Pe tot parcursul anului faci tot posibilul ca totul să fie perfect: activităţile de la serviciu, serbările copiilor, prietenii, îndatoririle de familie etc. În vacanță uită de toate! Acesta este momentul tău de relaxare, dedicat micilor şi marilor plăceri la care ai visat. 

 Sursa foto: Pexels.com

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută