Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/07/2022
Lifestyle Artă & Cultură / Teatru

MICA SIRENĂ – O nouă poveste în Stagiunea estivală VăraTIC

Diana Parpalea De Diana Parpalea
Comentarii MICA SIRENĂ – O nouă poveste în Stagiunea estivală VăraTIC Share MICA SIRENĂ – O nouă poveste în Stagiunea estivală VăraTIC
mica sirena


La Teatrul Ion Creangă, luna iunie a fost dedicată poveștilor.

Stagiunea estivală VăraTIC s-a desfășurat în perioada 1 iunie – 3 iulie și ne-am distrat zile în șir cu prichindeii care ne-au vizitat, în două spații – unul în exterior, amenajat în fața Sălii Mici, din Strada Biserica Amzei nr. 21-23, iar altul în interior, respectiv în sala de spectacol. Împreună ne-am exersat îndemânarea la atelierele creative, ne-am distrat la atelierele de joacă, apoi am privit cu atenție basmele din sala de spectacol. În cadrul stagiunii estivale i-am avut alături și pe prietenii noștri de la Editura Didactica Publishing House, atât cu un stand de vânzare de unde copiii au putut să-și aleagă cele mai potrivite lecturi pentru vacanță, cât și cu daruri pe care copiii le-au primit în prima zi din stagiune, de ziua lor, pe 1 IUNIE.

Am avut parte și de multe alte surprize, printre care și o premieră. Spectacolul „Mica sirenă”, montat pentru prima dată pe scena Teatrului Ion Creangă, a avut premiera pe data de 29 iunie, la Sala Mică. Adaptarea după basmul scris de Hans Christian Andersen oferă copiilor o experiență unică și fascinantă prin lumea oceanelor. Ariel – Mica sirenă, își dorește să descopere cu orice preț lumea oamenilor, dincolo de oglinda apei. Spectacolul este o călătorie imersivă în regatul Regelui apelor, dar și o lecție despre curaj și iubire părintească. Scenariul și regia sunt semnate de Gabriela Dumitru, coloana sonoră de Andrei Petre-Tatu, decorul de Andrei Răduț iar costumele de Roxana Răduț. Următoarele reprezentații vor fi programate din toamnă, în stagiunea 2022-2023.

Am încheiat astfel încă o stagiune în care copiii și părinții au avut parte de spectacole de teatru educative, interactive și distractive, emoționante și pline de surâse. Ne-am pus toată imaginația la muncă în cadrul atelierelor de creație, bricolaj, improvizație, teatru ori științifice. Am (re)descoperit împreună jocurile copilăriei, care pe părinți i-a lăsat ușor nostalgici, iar pe copii bucuroși de a experimenta și un alt fel de joacă. Am creat și de această dată alte amintiri, la care ne vom gândi până în toamnă, când ne vom regăsi din nou la fel darnci să oferim cele mai frumoase experiențe la teatru copiilor și părinților.

mica sirena

Mai multe informații despre activitățile următoare aflați pe site-ul teatrulioncreanga.ro.

Text de DIANA PARPALEA / Teatrul Ion Creangă

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută