Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/06/2022
Festival Lifestyle

Weekendul acesta la TIFF: filme românești și concert cu muzică din filme celebre, susținut de Muse Quartet și prezentat de IQOS

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Weekendul acesta la TIFF: filme românești și concert cu muzică din filme celebre, susținut de Muse Quartet și prezentat de IQOS Share Weekendul acesta la TIFF: filme românești și concert cu muzică din filme celebre, susținut de Muse Quartet și prezentat de IQOS


Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a început deja de o săptămână, însă cinefilii care au vizionat selecția de filme internaționale și pe cea din competiție, sunt așteptați să se delecteze în ultimele zile de festival cu multe filme românești, proiectate în premieră sau după ce au fost deja aplaudate la marile festivaluri de film din lume.

În cadrul Zilelor Filmului Românesc vor fi prezentate 12 lungmetraje, dintre care 9 sunt filme de debut care au fost deja în lumina reflectoarelor la festivalurile de la Cannes, Veneția și San Sebastián. Acestora li se adaugă 18 noi scurtmetraje, care vor face deliciul publicului.

În cazul în care programul obișnuit nu vă permite să petreceți toată ziua în răcoarea cinematografelor pentru a urmări, în lanț, filmele propuse de TIFF, vă recomandăm mai jos câteva pelicule care ne-au atras atenția în mod special, precum și câteva activități de inclus în itinerar, dacă pauza dintre filme este mai lungă.

IQOS x TIFF

Metronom – filmul de debut al regizorului Alex Belc, vine la TIFF după ce a fost prezentat oficial la Cannes și selecționat în secțiunea Un Certain Regard. Un film care transpune privitorul în contextul perioadei comuniste, în care doi adolescenți cunosc iubirea, dar și trădarea, iertarea și libertatea, teme care se întrepătrund într-un amestec definitoriu al epocii.

Om Câine – un alt film de debut, de data aceasta al regizorului Ștefan Constantinescu, explorează subiectul infidelității și al complexității relațiilor de dragoste. Plasat în plină pandemie, filmul îi are ca protagoniști pe Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii.

Marocco – prezentat în premieră la San Sebastián și inclus, alături de Balaur, regizat de Octav Chelaru, în cursa pentru Trofeul Transilvania, filmul regizat de Emanuel Pârvu este o dramă care vorbește despre vinovăție și responsabilitate. Dacă nu te-au convins cele de mai sus, află că din distribuţie fac parte Şerban Pavlu și Crina Semciuc, alături de Ana Indricău, Tudor Cucu-Dumitrescu, Emilia Popescu, Tania Filip, Vlad Brumaru, Mihaela Sîrbu, Mirela Gorea.

Ce-ar fi marile filme fără coloana sonoră cu care au intrat în memoria colectivă? Dacă vă este dor să ascultați live muzică din filme celebre, atunci vă recomandăm să mergeți mâine, 24 iunie, la ora 20:15, la Muzeul de Artă din Cluj, pentru a urmări concertul susținut de Muse Quartet, susținut de IQOS.

IQOS x TIFF

Playlist-ul vă va ajuta să traversați cu ușurință genuri și epoci diferite prin care v-au purtat deja filme cunoscute în toată lumea. De la Skyfall din James Bond, la Tango de Roxanne din Moulin Rouge sau la coloana sonoră a serialului Game of Thrones. Pirații din Caraibe și Amelie sunt doar o parte dintre filmele ale căror coloane sonore completează playlist-ul menit să transforme seara de vineri într-o prefață a unui weekend reușit.

Dacă vă simțiți inspirați și credeți că prin scris puteți să vă manifestați imboldul creativ stimulat de atmosfera de la TIFF, dar și de filmele văzute, puteți lua parte la provocarea lansată de IQOS. Astfel, puteți contribui la creionarea unui scenariu scris de mai multe mâini. Scenarii colective este o inițiativă prin care participanții la festival sunt invitați să ia parte la scrierea unui scenariu de film colectiv. Astfel, în locul special amenajat la Muzeul de Artă, vă veți putea exersa talentul scriitoricesc, prin continuarea unui capitol al scenariului început deja și continuat de participanți. Puteți contribui, astfel, la poveste, cu propriile idei, însă este necesar să continuați scenariul din punctul în care a fost lăsat de persoana de dinainte.

IQOS x TIFF

Pentru al cincilea an consecutiv, IQOS este partener al Festivalului Internațional de Film Transilvania, un parteneriat care are la bază valori comune precum pasiunea pentru artă, creativitate și storytelling. Colaborarea cu TIFF înseamnă, totodată, susținerea industriei de film și a unei noi generații de artiști care duc mai departe filmul românesc prin programul 10 pentru Film.

Mesajul IQOS în cadrul acestei ediții subliniază importanța rolului fiecăruia dintre noi în parcursul celor cu care ne intersectăm și, mai ales, în comunitățile din care facem parte. Suntem povestitorii vieților noastre. Și parte din poveștile altora. Împreună rescriem viitorul. Cu IQOS.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Material susținut de IQOS.

IQOS x TIFF

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.