Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/06/2022
Lifestyle

Soluții facile pentru confortul termic din apartamentul tău pe timpul verii

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Soluții facile pentru confortul termic din apartamentul tău pe timpul verii Share Soluții facile pentru confortul termic din apartamentul tău pe timpul verii


Confortul termic din apartament este important pentru asigurarea unei stări generale de bine, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Și chiar dacă vara este așteptată cu entuziasm, gradele ridicate se vor simți și în casă și pot crea disconfort, de la agitație și piele uscată până la un somn de slabă calitate și o stare permanentă de oboseală. Prin urmare, ai nevoie să găsești soluțiile potrivite, care să îți asigure confortul termic la tine în apartament. De aceea, în continuare, îți prezentăm câteva opțiuni pe care să le iei în considerare.

1. Mizează pe ultimele tehnologii pentru aparatele de răcire

Dacă te-ai obișnuit cu munca de acasă și încă funcționezi în acest regim, știi că o căldură prea mare îți afectează productivitatea. Și dacă mergi la birou, este important să ai un somn odihnitor, ca să fii eficient. Un somn de calitate este influențat de temperatura din cameră, dar și de nivelul de luminozitate sau de zgomot. Recomandarea este ca, în dormitor, să păstrezi o temperatură mai redusă decât în restul casei, pentru a-ți asigura un somn odihnitor. Din această perspectivă, un aparat de aer condiționat portabil va fi un ajutor de nădejde, pentru că îl poți amplasa oriunde în casă și poate funcționa și noaptea, fără să te deranjeze, datorită funcției silențioase. Totodată, nu este nevoie să faci eforturi deosebite pentru montarea lui. Practic, îți asiguri răcirea optimă pentru întreg apartamentul. Un aparat de aer condiționat portabil va fi alegerea potrivită și pentru că:

  • beneficiezi de punere rapidă în funcțiune, datorită kitului și accesoriilor incluse în pachet;
  • este simplu de utilizat, datorită telecomenzii – poți seta funcțiile dorite, de la distanță;
  • dispune de un design elegant care se integrează armonios în ambientul casei;
  • are o capacitate mare de răcire, consum redus de energie electrică, datorită clasei energetice A;
  • are și funcție de dezumidificare, foarte importantă pentru menținerea unui nivel optim al umidității.

Astfel, dacă alegi aparate de aer conditionat portabile, vei simți vara cu bucurie în apartamentul tău. În plus, nu este o investiție sezonieră. Îl poți folosi la fel de bine și în timpul sezonului rece, pentru a încălzi uniform locuința. 

2. Izolația pereților și ferestre etanșeizate

Indiferent cât de performante sunt aparatele de climatizare, te poți bucura de performanțele optime ale acestora, dacă ai un sistem eficient de izolație a pereților și ferestre etanșe. Începe prin a izola pereții în interior, cu alegeri inspirate în ce privește materialele termoizolante. Cele mai populare opțiuni în această privință constau în polistiren sau vată minerală. 

Ferestrele sunt principalele zone unde pătrund curenții de aer cald. Pentru apartamentul tău, alege o folie de etanșare, care să îți asigure o izolație optimă.

Materialele de termoizolație te ajută să păstrezi o temperatură potrivită în interior, împiedicând pătrunderea căldurii din exterior. 

3. Asigurarea unei umidități optime

Confortul termic din apartamentul tău este asigurat atât de o temperatură optimă, cât și de umiditatea aerului. Prin urmare, este foarte important să te asiguri că umiditatea din apartamentul tău este cea potrivită, în fiecare încăpere. 

O metodă sigură și eficientă este să aerisești camera, dar la începutul dimineții, când temperatura nu este atât de ridicată ca pe timpul zilei. De altfel, un umidificator sau dezumidificator este esențial și în zilele de vară, fiindcă te va ajuta să obții umiditatea potrivită. Un nivel optim de umiditate înseamnă:

  • când temperatura de afară este cuprinsă între 10-20 de grade Celsius, umiditatea trebuie să fie la intervalul de 40-50%. La peste 20 de grade, umiditatea va fi peste 50%;
  • dacă temperatura este cuprinsă între 0 și 10 grade Celsius, atunci umiditatea trebuie să se încadreze în intervalul 35-45%;
  • pentru o temperatură între -10 și 0 grade, umiditatea ar trebui să fie în intervalul de 30-40%, pentru a se evita și condensul.

Confortul termic din apartament trebuie asigurat în orice anotimp, pentru sănătatea ta și a familiei tale, însă vara este cu atât mai important, fiindcă temperaturile ridicate de afară se simt chiar mai intens, într-o locuință cu pereții supraîncălziți. Dar, prin soluții facile, cum sunt și cele de mai sus, te poți bucura de un confort optim.

Sursa foto: Shutterstock.com

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.