Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/06/2022
Festival Muzică

OABG Dărmănești jazz blues festival: Harlem Lake, câștigătorii European Blues Challenge 2022, vin în România 

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii OABG Dărmănești jazz blues festival: Harlem Lake, câștigătorii European Blues Challenge 2022, vin în România  Share OABG Dărmănești jazz blues festival: Harlem Lake, câștigătorii European Blues Challenge 2022, vin în România 


Suntem bucuroși să anunțăm faptul că cei care au câștigat ultima ediție a European Blues Challenge, olandezii de la Harlem Lake, vor concerta pentru prima dată în România, pe scena festivalului Open Air Blues in the garden, Dărmănești jazz blues festival, pe 28 august 2022.

Harlem Lake au debutat în formula actuală în 2017, abordând atât bluesul anilor 60-70, cât și blues rock-ul contemporan și americana. Influențele lui BB King , Joe Bonamassa, Dire Straits și Little Feat s-au adunat împreună, iar albumul lor de debut – A Fool’s Paradise vol. 1 – arată potențialul enorm al acestei trupe tinere.

OABG Dărmănești jazz blues festival, oferă anul acesta o premieră absolută pentru România, în sensul că pe scena de la Dărmănești, vor concerta Kyla Brox (Marea Britanie) – câștigătoarea European Blues Challenge 2019, Harlem Lake – câștigătorii European Blues Challenge 2022, dar și Othello Trio – bandul care a reprezentat România la European Blues Challenge 2022.

OABG Dărmănești jazz blues festival: Harlem Lake, câștigătorii European Blues Challenge 2022, vin în România 
Harlem Lake

Faptul că avem în lineup-ul festivalului doi câștigători ai European Blues Challenge – Kyla Brox și Harlem Lake, pe unul dintre cei mai apreciați chitariști la nivel mondial – Dan Patlansky, pe Sam Kelly – o legendă în UK și Europa, câștigător de cinci ori a titlului de cel mai bun tobar în Marea Britanie, prezent pe ultimul album al regretatului Gary Moore, pe revelațiile blues-ului italian – Eliana Cargnelutti și Big Man James Trio, pe Meena Cryle – cea care nu de puține ori aduce aminte prin timbrul vocii sale de celebra Etta James dar și pe Cotton Pickers din Serbia, ne arată nivelul ridicat la care a ajuns acest eveniment.

Toți cei enumerați mai sus, vor fi însoțiți în povestea 2022 a Open Air Blues in the garden, Dărmănești jazz blues festival, de Trans Express, Stones Free, Othello Trio și Dusty Ride din România.

Open Air Blues in the garden, Dărmănești jazz blues festival, are loc în perioada 26-28 august 2022, pe stadionul Uzul din Dărmănești, fiind organizat de către Asociația Sunetul Munților (membră a European Blues Union) în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Dărmănești.

Dacă încă nu ai achiziționat un abonament , o poți face încă de AICI

sau de AICI.

Keep the blues alive!

OABG Dărmănești jazz blues festival: Harlem Lake, câștigătorii European Blues Challenge 2022, vin în România 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.