Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/06/2022
Artă & Cultură

Lansarea revistei bilingve (germană-română): „Revista elevilor. Jurnalul meu personal”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Lansarea revistei bilingve (germană-română): „Revista elevilor. Jurnalul meu personal” Share Lansarea revistei bilingve (germană-română): „Revista elevilor. Jurnalul meu personal”


În data de 23 iunie 2022, ora 17:00 are loc lansarea revistei bilingve (germană-română): „Revista elevilor. Jurnalul meu personal”, la librăria Cărturești, Piața Sfatului nr. 20.

Revista este rezultatul unui atelier intensiv de scriere, desfășurat timp de trei luni, în care tineri din Brașov și-au valorificat abilitățile în domeniu. Cunoștințele și interesul participanților la proiect, față de limba și cultura germană a zonei Țării Bârsei, s-au dezvoltat semnificativ în această perioadă; la fel, experiența creativă prin confruntarea cu propriile gânduri și idei, prin stimularea gândirii critice, și prin exersarea argumentării orale și scrise – pentru a reuni toate aceste elemente într-o formă complexă, curioasă, autentică, multivalentă.

S-au purtat numeroase discuții, s-a vorbit despre texte, s-au povestit experiențe – astfel, încât ochii și inimile tinerilor însetați de cunoaștere s-au deschis spre (ne)cunoscut, spre departe și mai mult, și s-au schimbat și o varietate de informații. Corespondenții noștri invitați sunt, pe deoparte, absolvenți ai Colegiului Național Johannes Honterus, care, după cum se vede din răspunsurile lor, (încă! și mai departe!) au o legătură puternică cu limba și cultura germană a regiunii și nu numai, iar pe de altă parte, oaspeții de la Liceul cu Program Sportiv din Brașov, care nu au deloc cunoștințe în sau vreo legătură cu acest domeniu, dar s-au apropiat de acesta prin discuții și scris împreună și, chiar, influențați și inspirați de acesta, și-au scris propriile lor texte.

În revistă se regăsesc diverse articole, povești, opinii, metafore și basme, poezii și pasiuni profunde, jocuri ale limbii germano-române, precum și experiențe serioase ale generațiilor precedente, descrieri personale emoționante. Poate nu destul spus – a fost o perioadă reușită! Tinerilor nu ar trebui să li se acorde prea puțin credit.

Cineva va fi întotdeauna surprins de ei!

Lansarea revistei bilingve (germană-română): „Revista elevilor. Jurnalul meu personal”

Redacția: Ema Achim, Roberta Petenchea, Stanca Maria Spiridon

Invitații: Alexandra Vulcan, Antonia Tontsch, Diana Tătulea, Flavia Oltean, Miruna Ghiță, Alessia Sava, Farkas Izabella Melinda, Lee Maya Imani, Maia Săulea, Rebeca Nuțoi

Organizator: Asociația Cu timp pentru cultură

Coordonator proiect: Petra A. Binder

Proiect susținut și finanțat de: Kulturwerk der Siebenbürger Sachsen e. V.

Parteneri: Cărturești, Liceul cu Program Sportiv Brașov, prof. Elena Sârb, Liceul Tehnologic Râșnov, prof. Petronela Muntean, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă, prof. Beatrice Greif.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.