Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/06/2022
Film / Streaming

Seriale clasice la Disney+: Lost, 24, Dosarele X sau Familia Simpson

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Seriale clasice la Disney+: Lost, 24, Dosarele X sau Familia Simpson Share Seriale clasice la Disney+: Lost, 24, Dosarele X sau Familia Simpson


Pe 14 iunie s-a lansat și în România platforma de streaming Disney+. Pe lângă filmele și serialele din universul Star Wars sau Marvel, pe platforma nou lansată avem parte și de câteva seriale clasice, care până acum nu au fost disponibile pe platformele de streaming în România.

LOST: Naufragiații este un serial de televiziune american care urmărește viețile supraviețuitorilor unui accident aviatic pe o insulă tropicală misterioasă, undeva în Pacificul de Sud. Serialul a fost creat de Jeffrey Lieber, J. J. Abrams și Damon Lindelof și este filmat în principal în Hawaii.

Cele 6 sezoane ale serialul LOST: Naufragiații sunt disponibile și în România pe Disney+ AICI.

24 este un serial TV american, câștigător, între altele, al Premiilor Emmy și Globul de Aur. Serialul a fost produs și transmis de canalul FOX, primul episod fiind difuzat pe data de 6 noiembrie 2001.

Serialul relatează în timp real acțiunile agenților care luptă împotriva diverselor atacuri teroriste în Statele Unite. Serialul s-a bucurat de succes atât în rândul publicului cât și în rândul criticilor, fiind preluat în diverse țări din lume. Fiecare sezon are 24 de episoade și relatează evenimentele petrecute pe o durată de 60 de minute. Personajul principal, și singurul care apare în toate episoadele, este agentul federal Jack Bauer, interpretat de Kiefer Sutherland.

Cele 9 sezoane ale serialul 24 sunt disponibile și în România pe Disney+ AICI.

Prison Break este un serial american produs și difuzat pentru prima dată de televiziunea FOX pe data de 29 august 2005. Intriga serialului se învârte în jurul poveștii unui om încarcerat și condamnat la moarte pentru o crimă pe care nu a comis-o și a fratelui acestuia, care elaborează un plan complex pentru a-l salva de la pedeapsa capitală.

Cele 5 sezoane ale serialul Prison Break sunt disponibile și în România pe Disney+ AICI.

Un alt serial care a făcut valuri în România anilor ’90 este Dosarele X. A fost unul din primele seriale de succes ale retelei americane de televiziune FOX, personajele și motto-ul său („Adevărul este acolo, dincolo de noi” – “The truth is out there …”) intrând în istoria televiziunii.

În serial, agenții FBI Fox Mulder (David Duchovny) și Dana Scully (Gillian Anderson) primesc sarcina de a investiga așa-numitele Dosare X: cazuri nerezolvate care implică prezența unor fenomene paranormale. Mulder crede în existența extratereștrilor și în paranormal, în timp ce Scully este sceptică, ea fiind trimisă inițial de către superiori pentru a încerca să distrugă reputația lui Mulder și metodele sale neconvenționale de lucru.

Pe măsură ce serialul a evoluat, ambii agenți au fost prinși într-un conflict mult mai mare, o adevărată “mitologie”, după cum a fost numită de către creatori show-ului. Relația dintre personaje a rămas destul de ambiguă, deși fanii au considerat că este mai mult una romantică decât platonică.

Cele 11 sezoane ale serialului Dosarele X sunt disponibile și în România pe Disney+ AICI.

Anatomia lui Grey este o serie americană de dramă medicală creată de Shonda Rhimes, având premiera pe data de 27 martie 2005 pe canalul ABC. Serialul prezintă viața ficțională ale stagiarilor, îndrumătorilor și rezidenților care evoluează ca și medici, în timp ce încearcă să își mențină viețile personale și relațiile în echilibru. Titlul este derivat din manualul de anatomie umană Gray’s Anatomy, scris de către Henry Gray

Cele 18 sezoane ale serialului sunt disponibile și în România pe Disney+ AICI.

Familia Simpson (The Simpsons) este cel mai prolific serial de animație american, având în prezent 33 de sezoane și peste 700 de episoade. A fost votat cel mai bun serial de televiziune a secolului al XX-lea de către revista “Time” în 1998 și este privit de numeroși critici drept unul din cele mai influente seriale ale tuturor timpurilor.

Serialul ne prezintă aventurile unei familii “particulare” din clasa muncitoare, aruncând o privire foarte satirică asupra lumii în care trăiesc.

The Simpsons ironizează aproape tot ce ține de cultura populară americană, majoritatea personajelor fiind stereotipuri. Serialul a ajutat la ridicarea standardelor animației pentru adulți, pregătind calea pentru alte desene animate precum South Park.

Cele 33 sezoane ale serialului Familia Simpson sunt disponibile și în România pe Disney+ AICI.

Din seria documentarelor originale National Geografic recomandăm episoadele dedicate anilor ’80 și ’90.

Anii ’80 nu reprezintă doar o manifestrae a nostalgiei, ci întrupează povestea unui întreg deceniu, cu oamenii, deciziile și invențiile care ne-au schimbat viitorul, relatată din perspectiva unr persoane care au făcut istorie.

Vezi documentarul AICI.

Ani ’90. A sosit momentul să sărbătorim tot ce a fost bun, rău sau urât. De la pantofi cu platformă și culori neon la procese de omucidere și amenințări teroriste, anii 1990 au fost un deceniu plin de exuberanță și evenimente incredibile.

Vezi documentarul AICI.

Pentru a vedea ce seriale sunt pe Diney+ intrați pe platforma JUST WATCH.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.