Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 13/06/2022
Film

LIGHTYEAR, un „toy story” marca Pixar

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii LIGHTYEAR, un „toy story” marca Pixar Share LIGHTYEAR, un „toy story” marca Pixar


Trăim o eră cinematografică nemaiîntâlnită. Tehnologia a acaparat impecabil această artă, făcând-o, cel puțin vizual, din ce în ce mai vie. Toate schimbările au însă și un revers al medaliei. Observăm faptul că în majoritatea cazurilor, cu cât avem partea de imagine mai spectaculoasă, cu atât zona scenaristică este mai șubredă. Nu spun că nu mai există filme cu esență sau cu o poveste fabuloasă, ci doar că ele s-au mai împuținat, asta și din cauza faptului că este o industrie în care, până acum, s-au produs peste cinci sute de mii de filme, numai în 2021 fiind lansate în jur de 405.

Citește și:

Fenomenul care a luat amploare în ultimii ani este cel al spin-off-urilor. În principal, ele provin din anumite francize de succes și aduc un plus de valoare întregii unități cinematografice. De data aceasta, avem un spin-off dintr-o animație. Animația despre care vom vorbi este „Lightyear”, care provine din celebra serie „Toy Story”, produsă de Pixar.

Descrierea acestui film ar fi una simplă. O animație SF, care se axează pe povestea originală a lui Buzz Lightyear, eroul care a inspirat jucăria cu același nume. Acesta este părăsit pe o planetă ostilă, la 4,2 milioane de ani lumină de Pământ, alături de comandantul și echipajul său. În timp ce Buzz încearcă să găsească o cale de întoarcere acasă prin spațiu și timp, lui i se alătură un grup de recruți ambițioși și fermecătorul lor motan – robot, Sox. Totul se complică atunci când intră în scenă Zurg, o prezență impunătoare, cu o armată de roboți nemiloși și un plan misterios.

La partea tehnică și cea de producție trebuie să știți că munca a început de ceva vreme, mai exact din 2016, după post-producția de la „Finding Dory”. După ce a co-regizat „Finding Dory”, împreună cu Andrew Stanton, Angus MacLane a venit cu ideea de a face un film cu Buzz Lightyear, întrebându-se mereu ce film l-a inspirat pe Andy Davis, în primul „Toy Story”, de a devenit atât de interesat de jucăria Buzz Lightyear.

Chris Evans a fost anunțat ca voce a lui Buzz Lightyear atunci când a fost lansat și proiectul, în decembrie 2020. Evans a fost prima și singura alegere pe care MacLane a avut-o pentru Buzz. Evans a acceptat oferta imediat, având în vedere dragostea lui pentru animație. Apoi au urmat Taika Waititi, Keke Palmer, Dale Soules, Uzo Aduba, James Brolin, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez și Isiah Whitlock Jr., care au fost repartizați în roluri secundare. În fine, coloana sonoră a fost compusă de marele Michael Giacchino (Oscar pentru „Up”). „Lightyear” va rula în cinematografe din 17 iunie.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.