Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/06/2022
Artă & Cultură

„PAPA FRANCISC – Pelerin în România, 3 ani de la vizita Apostolică”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „PAPA FRANCISC – Pelerin în România, 3 ani de la vizita Apostolică” Share „PAPA FRANCISC – Pelerin în România, 3 ani de la vizita Apostolică”


Opera Națională București anunță concertul „PAPA FRANCISC – Pelerin în România, 3 ani de la vizita Apostolică”, eveniment ce va avea loc marți, 14 iunie, ora 19:00, în sala mare de spectacole.

Organizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, în parteneriat cu Opera Națională București, concertul marchează împlinirea a trei ani de la vizita istorică a Papei Francisc în România, și se constituie în jurul memorabilei fraze rostite de către Suveranul Pontif, cu ocazia acestei vizite: „Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate. Dumnezeu să binecuvânteze România!”.

Spectatorii vor avea ocazia să admire cu această ocazie celebrul Papamobil cu care Papa Francisc a călătorit pe meleagurile țării, care va fi expus pe esplanada ONB, iar în foaierul operei se va regăsi Tronul Papal, folosit de către Suveranul Pontif în timpul Sfintei Liturghii de la Blaj din 2 iunie 2019, în cadrul căreia au fost beatificați 7 episcopi greco-catolici. Tronul Papal a fost realizat din lemn luat din fostele închisorile comuniste, unde au suferit preoți și episcopi martiri.

Programul artistic include extrase de muzică liturgică catolică din marile capodopere ale genului liric.

Momente de muzeistică muzicală din creaţia compozitorilor: Puccini, Mascagni, Gounod, Verdi, Mozart, Caccini. Vor interpreta soprana Veronica Anușca, Corul Operei Naționale București și pianista Liliana Mareș. Conducerea muzicala îi aparține maestrului Daniel Jinga.

La concertul festiv vor participa Nunțiul Apostolic în România, înalți prelați, preoți și demnitari din conducerea Statului.

Proiectul a fost inițiat de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, responsabil Pr. Eugen Rachiteanu, regia artistică aparține domnului Dan Michael Schlanger.

Bilete AICI și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

„PAPA FRANCISC – Pelerin în România, 3 ani de la vizita Apostolică”

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.