Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/06/2022
Lifestyle

IUNIE, între evenimente explozive şi solitudini intense

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii IUNIE, între evenimente explozive şi solitudini intense Share IUNIE, între evenimente explozive şi solitudini intense

Trăim într-un ciudat paradox. Simţim nevoia de a fi în prezenţa celorlalţi, de a evada din solitudinea noastră, uneori extenuantă… doar că, atunci când suntem alături de ei, deseori, simţim că, parcă, cel mai comod e acasă, cu pasiunile şi bucuriile pe care ni le-am dezvoltat zi după zi. Devenim asociali prin recul. Prinşi într-o spirală ce se scurge când în sus, când în jos, a solitudinii noastre devenită acasă dar şi insulă, izolare dar şi panic-room. Ne jucăm astfel între două satisfacţii şi insatisfacţii parţiale şi simultane. Toxice. Zi după zi… Cred însă că un „împreună” pozitiv, ce asigură echilibrul firesc în acest tumult interior-exterior, rămâne soluţia! Complexă, delicată, cu fiecare zi poate mai depărtată şi cu şanse mai mici… dar utilă, necesară, firească şi întregitoare… şi de deschidere autentică către ceilalţi.

Dincolo de acest război intern, tăcut şi nevăzut, lumea face eforturi aproape disperate să ajungă la o „normalitate” care să pară măcar ca cea veche, cea… de dinainte. Astfel se nasc valuri de evenimente, de la Săptămâni ale creaţiei (la Bucureşti şi Iaşi) la Străzi deschise, pietonale (în Bucureşti). Dar se construiesc şi sisteme complexe, în modă în special. După marea petrecere VIVA! – pe 3 iunie – cândva evenimentul monden al anului, urmează episodul 2 de la ARCUB… după minunatul show „IA vs KIMONO”, acum avem ceva şi mai complex şi mai inedit, „Recucerirea MICULUI PARIS”, pe 8 iunie, când se demonstrează că mixul între atemporalul interbelic şi creaţia românească de modă dau un rezultat de o modernitate remarcabilă! Apoi, pe 15 iunie, avem noua Gală TRANSILVANIA FASHION – ediţia de început de an al marelui Festival TRANSILVANIA FASHION din 11-13 septembrie, care se va desfăşura, conform tradiţiei, tot la Cluj. Şi ăsta e doar începutul.

EU CRED ÎN MODA ROMÂNEASCĂ, ÎN ECHILIBRU ŞI ÎN ÎMPREUNĂ!

Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUM­MER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

  • Cover credit foto: Cristina Oltean

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută