Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/06/2022
Lifestyle Artă & Cultură / Art Expo

Coresi celebrează luna copiilor cu o expoziție dedicată celor mici, „Joc și Joacă”, în perioada 7-19 iunie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Coresi celebrează luna copiilor cu o expoziție dedicată celor mici, „Joc și Joacă”, în perioada 7-19 iunie Share Coresi celebrează luna copiilor cu o expoziție dedicată celor mici, „Joc și Joacă”, în perioada 7-19 iunie


Expoziția „Joc și Joacă” sărbătorește luna dedicată copiilor cu o prezentare unică de peste 1500 de jocuri și jucării rare, de colecţie, care arată evoluția felului în care a arătat și s-a simțit copilăria din ultimul secol. Expoziția organizată în premieră la Coresi Shopping Resort. Expoziţia „Joc și Joacă” este imaginată de Asociația ESCU și poate fi vizitată în perioada 7-19 iunie 2022, în fiecare zi în intervalul orar 10.00-22.00.

Organizatorii și curatorii acestei expoziții tematice vă invită să descoperiți un univers plin cu amintiri din copilărie, creat pentru vizitatori de toate vârstele, unde cei mici pot explora jocuri și jucării emblematice de odinioară, care au fost produse de atelierele și fabricile din țară, dar și din alte părți ale Europei, iar părinții și bunicii au ocazia de a regăsi o parte din preocupările distractive din copilăria lor. Unele invenții sunt pur și simplu făcute să reziste testului timpului. Este și cazul acestor jucării, care au apărut de secole, au fost perfecționate și modernizate și încă fac deliciul oricărui copil sau nostalgic.

  • Dintre secțiunile expoziționale cele mai interesante amintim de: “Jucării dintr-un trecut îndepărtat”, „Jocuri și Jucării Made in RO”, „Păpușele, plușuri și bebei”, „Mașinuțe, roboței și trăznăi”, „Jocuri de societate și de creativitate”, „Cele mai iubite jucării”și „Povești Românești pe Bandă Desenată”.
  • Vor fi prezentate jocuri vechi românești și străine unice, peste 1500 de obiecte emblematice de colecție, din spectrul copilăriei de la 1900 și până în anii 2000, din zone variate ale lumii (România, Germania, Austria, Polonia, Republica Cehă, America, China, precum și alte țări din spațiul ex-sovietic) și fabricate din toate tipurile de materiale (lemn, metal, bachelită, cauciuc, plastic, hârtie și carton etc.) și după toate ideile creative ale unor inventatori, unele fiind chiar manufacturate.
  • Vor fi prezentate principalele jocuri fabricate de către cooperativele și atelierele din România: Întreprinderea 9 Mai din Lugoj, Cooperativa Tehno-Metalica Bucureşti, Fabrica de Mase plastice MAP Oradea, Cooperativa Meșteșugărească Arta Lemnului, Fabrica Steaua Roșie din Râșnov, Agatex Timişoara, Metaloglobus, Întreprinderea Poligrafică Banat și altele.
  • Va fi prezentată în premieră o colecție unicat de păpuși Barbie, care arată evoluția în timp a stilului acestei jucării din ultimii 50 de ani!

Coresi celebrează luna copiilor cu o expoziție dedicată celor mici, „Joc și Joacă”, în perioada 7-19 iunie

Expoziția are la bază colecții personale unice, din partea colaboratorilor Asociației Muzeul Jucăriilor, Păpușile Mele și Comics Didactic, fiind pentru prima dată când o parte din aceste jocuri, jucării și ilustrații sunt expuse publicului. Sunt prezentate piese grupate tematic și cronologic– animale, arme, automobile, figurine, jucării electronice, jucării muzicale, jucării tradiţionale, păpuşi, roboţi, trenuleţe-tramvaie, rachete şi nave spaţiale și așa mai departe, totul imaginat într-un decor fantezist, cu butaforii creative, expoziția cuprinzând și o selecție de benzi desenate cu povești românești, create de ilustratori contemporani.

Ideea expoziției a pornit de la nevoia de a readuce în viețile copiilor de astăzi bucuria jocurilor copilăriei părinților sau chiar a bunicilor lor prin jocuri și jucării interactive, creativ-educative, jocuri în aer liber sau de interior, jocuri care au scopul de a stârni imaginația, dar și printr-o serie de panouri informative și fotografii legate de istoria jocurilor sau tipuri de jocuri din diferite zone ale lumii.

Așadar… „dintre mii de jucării” organizatorii au selectat pentru dumneavoastră piese din colecțiile mai vechi și mai noi, care vor putea fi descoperite cu prilejul acestei expoziții cu spirit de joacă ce cuprinde un întreg patrimoniu cultural.

Un proiect inițiat și organizat ca design expozițional de: Asociația ESCU

Găzduit și susținut de: Coresi Shopping Resort 

***

Despre Asociația ESCU:

Asociaţia ESCU înseamnă Educaţie, Societate, Cultură, Umanitate. Suntem o organizaţie nonguvernamentală independentă, apolitică, nonprofit, având obiectivul principal de a îmbunătăţi nivelul cultural şi educaţional al publicului din ţară. Principala noastră direcție de activitate este dezvoltarea ofertei culturale din spatial public românesc prin proiecte inovatoare care au ca misiune susținerea practicilor culturale la nivel național și multidisciplinar. Asociația noastră operează la intersecția dintre creativitate, artă și antreprenoriat cultural, organizând evenimente, programe educaționale, cercetare experimentală și suport pentru producția proiectelor artistice, precum și programe de mentorat în diplomație și relații internaționale. În perioada 2015 – 2021, Asociația ESCU și-a dezvoltat portofoliul, în afara festivalului World Experience/Festivalul Ambasadelor (având deja 5 ediții), cu proiecte care se axează pe domenii precum diplomația culturală și publică, relații internaționale, publicitate/branding și educație culturală pe diverse tematici, respectiv Diplomatic Backstage Program, NATO Youth Academy, Made in RO: muzeu de publicitate și branduri românești, Cuvinte Ilustrate: povești românești pe bandă desenată, expozițiile România la Jocurile Olimpice și O scurtă istorie a amorului în România și Muzeul Generației Millennials, Muzeul Orășelului de Turtă Dulce și multe altele.

Despre Cartier Coresi:

Cartier Coresi reprezintă unitatea celor trei enități dezvoltate de Ceetrus: Coresi Shopping Resort, Coresi Avantgarden (alături de Kasper Development) și Coresi Business Campus (alături de Ascenta). Cartier Coresi reprezintă cel mai mare proiect de regenerare urbană din România.  Scopul nostru este ca acesta să devină un loc de întâlnire între inovație, curaj antreprenorial și atitudine comunitară în sprijinul oamenilor.

Cartier Coresi joacă un rol cheie în dezvoltarea economică și teritorială a orașului. Proiectul are o suprafață de 120 ha și reprezintă 10% din suprafața utilă a  orașului Brașov. Avem oportunitatea de transformare a peisajul urban de aceea ne provocam să lucrăm în continuare la masterplan în scopul dezvoltării următorilor ani și îmbunătățirii mixului de funcționalități, de experiențe de viață în cartier.

Încă de la deschidere, ne-am consolidat rolul și misiunea care ne definesc cel mai bine: partener de încredere al comunității.  Curiozitatea și motivația de a căuta și valorifica resursele Brașovului și de a promova inițiative și oameni care sunt motoare ale schimbării, ne încurajează să fim prezenți mereu în viața orașului, dincolo de limitele fizice ale centrului comercial.  Noi, cei de la Coresi avem un scop bine definit: să dezvoltăm un proiect în armonie cu orașul și regiunea și să răspundem continuu nevoilor actuale şi viitoare ale brașovenilor şi a stilului lor de viaţă. Obiectivul nostru este simplu: oameni bucuroși și mândri de locul în care trăiesc sau în care aleg să își petreacă timpul liber.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.