Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/06/2022
Artă & Cultură

„Cenușăreasa” vă așteaptă la Opera Brașov!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Cenușăreasa” vă așteaptă la Opera Brașov! Share „Cenușăreasa” vă așteaptă la Opera Brașov!


Vineri, 10 iunie 2022, de la ora 18.30, în Foaierul Operei, vă invităm la recitalul vocal-instrumental, o „Seară Mozart”, în care artiștii Operei Brașov vor evoca, prin muzică, figura genialului compozitor austriac. Își vor da concursul soliștii: Mădălina Bourceanu – soprană, Maria Catrina – soprană, Nicoleta Chirilă – soprană, Silvia Micu – soprană, Anda Pop – soprană, Carmen Topciu – mezzosoprană și Valentin Marele – bariton. La pian îi va acompania Sena Ducariu. Prezentarea evenimentului îi aparține Simonei Manole. În programul serii, sunt cuprinse arii și duete din celebrele opere compuse de Mozart: „Don Giovanni”, „Nunta lui Figaro”, „Răpirea din serai” și „Cosi Fan Tutte”, dar și lied-uri ale acestuia.

  • Recitalul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilete: 20 lei

„Cenușăreasa” vă așteaptă la Opera Brașov!

Sâmbătă, 11 iunie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă așteptăm la spectacolul cu opera „La Cenerentola” (Cenușăreasa) de Gioachino Rossini.

„Cenușăreasa” (în italiană „La Cenerentola ossia La buontà in trionfo”) este o operă comică în două acte, după un libret de Jacopo Ferreti. Premiera operei a avut loc la Teatro Valle din Roma, pe 25 ianuarie 1817.

Inspirați de celebra poveste a lui Charles Perrault, Rossini și libretistul Jacopo Ferretti au creat o poveste muzicală ce îmbină deopotrivă lirismul, comedia și virtuozitatea vocală specifice stilului rossinian. Libretul a fost creat în 22 de zile, iar muzica în doar 24 de zile, acest mod rapid de a compune demonstrând, ca și în opera „Bărbierul din Sevilla”, geniul și deosebita inventivitate muzicală a lui Rossini. Rolurile sunt foarte bine conturate și păstrează, în general, linia personajelor propuse de Perrault. Mama vitregă și surorile au un puternic caracter comic, subliniat evident în scriitura muzicală. Ariile personajelor principale sunt ample, cu melodii inspirate, iar scenele de ansamblu ale finalurilor de act sunt deosebit de complexe, dar fermecătoare totodată, create în binecunoscutul stil rossinian.

„Cenușăreasa” vă așteaptă la Opera Brașov!

În distribuție, îi veți putea urmări pe soliștii Operei Brașov: Angelina (Cenerentola) – Asineta Răducan, Don Ramiro – Liviu Iftene, Dandini – Adrian Mărcan, Don Magnifico – Dan Popescu, Alidoro – Marian Reşte, Clorinda – Valentina Mărgăraș, Tisbe – Sonia Hazarian. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Marilena Aldea.

  • Spectacolul durează două ore și 30 de minute și are o pauză.

Preț bilete: 40 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral)

„Cenușăreasa” vă așteaptă la Opera Brașov!

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Evenimente desfășurate cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.