Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/06/2022
Lifestyle Artă & Cultură / Teatru

VăraTIC – Stagiunea estivală marca Teatrul Ion Creangă

Iulia Râpan De Iulia Râpan
Comentarii VăraTIC – Stagiunea estivală marca Teatrul Ion Creangă Share VăraTIC – Stagiunea estivală marca Teatrul Ion Creangă


Zilele frumoase și călduroase de vară aduc cu ele vești bune de la Teatrul Ion Creangă, care propune activități distractive și de relaxare în aer liber, dar și spectacole de teatru la interior, în cadrul stagiunii estivale VăraTIC. Spectacolele se vor juca la Sala Mică din strada Biserica Amzei nr. 21-23, iar spațiul adiacent va fi transformat într-o oază de relaxare potrivită pentru activități diverse, coordonate de actorii teatrului. O zonă plină de culoare va găzdui stagiunea estivală, care se desfășoară în perioada 1 iunie – 3 iulie, prevăzută cu spații de relaxare pentru părinți, potrivite pentru momentele în care prichindeii își vor exersa îndemânarea în cadrul atelierelor.

Stagiunea estivală începe pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, cu un program special pentru părinți și copii. Pentru început este pregătit un atelier de bricolaj, în cadrul căruia copiii își vor putea confecționa propria colecție de figurine din hârtie colorată care, mai apoi, pot fi folosite pentru a transforma poveștile de noapte bună în mici spectacole improvizate. Ulterior, vor avea parte de distracție în cadrul atelierului de joacă, unde cele mai îndrăgite activități ludice ale copilăriei vor fi readuse la viață. Programul continuă indoor cu spectacolul „Fata babei și fata moșului” – un spectacol plin de culoare, muzică și dans, iar mai apoi, îndemânarea și curiozitatea vor fi puse la încercare în cadrul unui atelier în care copiii vor experimenta și se vor juca cu gheață carbonică.

Pe tot parcursul lunii iunie, serile de marți și miercuri sunt rezervate atelierelor de joacă în aer liber, iar cele de joi și vineri, spectacolelor în sală. Weekendul aduce cu sine mai multe activități, care vor începe dimineața, apoi va urma o pauză de prânz, în care vă puteți încărca bateriile pentru a continua cu cea de-a doua doză de distracție.

Activitățile Teatrului Ion Creangă propuse publicului, fie că ajung sub formă de spectacol sau activități alternative de petrecere a timpului liber, sunt însoțite mereu de latura educațională. Așadar, la fiecare întâlnire cu micii spectatori, pe lângă distracție, ne dorim să le oferim ocazia de a asimila informații importante despre ceea ce îi înconjoară prin joacă – o metodă care îi ajută să descopere că pot învăța cu plăcere. Basmele clasice puse în scenă le livrează indicii valoroase despre interacțiunile cu cei din jur, iar atelierele coordonate de actorii teatrului îi ajută să-și exerseze imaginația, îndemânarea și să-și însușească cunoștințe noi.

IULIA RÎPAN / Teatrul Ion Creangă

VăraTIC - Stagiunea estivală marca Teatrul Ion Creangă

Mai multe detalii despre program și bilete puteți afla pe varatic.teatrulioncreanga.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută