Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/05/2022
Lifestyle / Arhitectură & Design

LOGVIN JEWELRY (Ucraina) – De pe frontul de război la Institutul de Artă și Design Assamblage

Alexandra Bujeniță De Alexandra Bujeniță
Comentarii LOGVIN JEWELRY (Ucraina) – De pe frontul de război la Institutul de Artă și Design Assamblage Share LOGVIN JEWELRY (Ucraina) – De pe frontul de război la Institutul de Artă și Design Assamblage


Vadym este un designer de bijuterie ucrainean, care a dat munca de birou pentru lucrul cu mâinile și a schimbat, forțat de împrejurări, atelierul din Kyiv cu cel de la Assamblage, iar soția lui, Svitlana, este specialistul de marketing din spatele brand-ului. Bijuteria lui se întregește împreună cu fiul lui, Myron, de 9 ani, care este proaspăt în ale design-ului de autor și, cine știe, poate și cele două fetițe mai mici, Lidia și Eva.

LOGVIN JEWELRY (Ucraina) - De pe frontul de război la Institutul de Artă și Design Assamblage

Vadym, spune-ne câteva cuvinte despre tine. Ce te-a făcut să devii designer de bijuterii?

Am parcurs un drum lung în găsirea locului meu de muncă. Impulsul a fost sentimentul de gol și de disconfort ca angajat de birou, deși atinsesem cote considerabile la acea vreme. După ce am avut un studio de creație și multe călătorii în India, am intrat din întâmplare în afacerea cu bijuterii și am simțit că nu mai pot pleca. Am realizat că a crea cu mâinile este, de fapt, ceea ce mă definește.

Cum alegi conceptele colecțiilor tale?

Este important pentru mine să fiu înconjurat de oameni și de lucruri semnificative, de cei care au ceva de spus și de cei care îmi amintesc de lucrurile importante din viața mea. De aceea, pun idei în lucrările mele, idei din intuițiile mele, ca o întoarcere către prezent. Sunt foarte fericit când găsesc un răspuns din partea oamenilor.

Cum a fost viața de designer de bijuterie la Kiev și cum plănuiești să abordezi publicul de aici?

Am fost puțin surprins că românii poartă bijuterii mici. Am dori să arătăm că bijuteriile nu sunt atât un decor, ci un mod de a vorbi și de a face o declarație. Prin urmare, plănuim să organizăm brunchuri tematice și să oferim consultații de styling. De asemenea, simțim că este o comunitate mare cu oameni creativi aici, deschisă la noi colaborări.

LOGVIN JEWELRY (Ucraina) - De pe frontul de război la Institutul de Artă și Design Assamblage

Care este cel mai greu lucru pentru un designer de bijuterii?

Cel mai dificil pentru mine este să înțeleg că o idee este completă și nu trebuie dezvoltată în continuare.

La ce lucrezi acum, ce pregătești pentru 2022?

Am o mulțime de idei, dar principala pentru acum este să arăt lumii codul cultural antic ucrainean, faptul că avem rădăcini adânci. Pregătisem ideea înainte de război, dar în contextul zilelor noastre capătă o valoare deosebită.

Cum a evoluat munca ta, de-a lungul timpului, și ce părere ai despre evoluția ta?

Pentru mine, o măsură a dezvoltării muncii mele este faptul că, timp de 6 ani, în magazinul de bijuterii am început să dobândesc un stil al meu recunoscut și munca mea devine multifațetară. Desigur, totul se datorează profesorilor care mă ajută să îmi extind viziunea.

Ce crezi că ar trebui să știe cei care îți poartă bijuteriile?

Că sensul interior este mai important decât aspectul exterior și înfrumusețarea.

LOGVIN JEWELRY (Ucraina) - De pe frontul de război la Institutul de Artă și Design Assamblage

Cine este cel mai puternic susținător al tău?

Sunt norocos pentru că am mai mult de unul, desigur, aceștia sunt profesorii, familia mea, oamenii și micile mele succese.

Cum a învățat băiatul vostru de 9 ani, Myron, să facă bijuterii?

A venit de la sine, când primul meu desktop a apărut acasă, pe balcon. Îi plăcea foarte mult să pună ochelari de protecție și să șlefuiască totul cu un burghiu. Avea 5 ani. Apoi, i-am sugerat să încerce să decupeze o farfurie ca pe un puzzle. Și chiar l-a lovit. A început cu pești, flori, apoi a trecut la litere, acum la cuvinte întregi.

LOGVIN JEWELRY (Ucraina) - De pe frontul de război la Institutul de Artă și Design Assamblage

Ce tehnică îi place și cum își alege conceptele?

Myron spune că nu creația de bijuterii îl inspiră, ci lucrul cu metalul (de obicei, spune cu simțul importanței). Inspirația și ideile provin din interacțiunea cu metalul. De exemplu, odată nu a reușit să taie o siluetă și a îndoit-o de furie. S-a dovedit o formă foarte neobișnuită, care s-a transformat ulterior în noi cercei de succes.

Care sunt cele mai importante evenimente de bijuterii la care ai participat până acum?

Cu siguranță a fost Romanian Jewelry Week 2021. Deși am fost admis, din diverse motive, nu am putut trimite bijuteriile sau să vin personal anul trecut. Totul părea să fie împotriva noastră. Bineînțeles că eram profund supărați. Pentru că a fost prima noastră participare la un astfel de eveniment în afara Ucrainei. Dar, în cele din urmă, cunoștința cu România și cu Assamblage ne-a oferit o nouă rundă în viață și muncă, mai ales acum. Suntem veșnic recunoscători pentru asta!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.