Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 18/05/2022
Film

CINE COMBO: Filmele Indie, ca teren fertil pentru creativitate

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii CINE COMBO: Filmele Indie, ca teren fertil pentru creativitate Share CINE COMBO: Filmele Indie, ca teren fertil pentru creativitate


În luna mai, pe marile ecrane, descoperim cum arta comunicării și storytelling-ul autentic și distinctiv contribuie la crearea unor producții originale, ce au puterea de a inspira generațiile viitoare. Povestirea are puterea de a da naștere unor personaje fascinante sau de a acționa ca un ultim act salvator în situații extreme, printr-un fir narativ cu direcții neașteptate. Filmele indie ne aduc, de cele mai multe ori, scenarii psihologice revelatoare și ne conectează cu lumi uneori greu de accesat.

UNDE ESTE ANNE FRANK?

(r. Ari Folman)


Anne Frank este un nume familiar chiar și pentru cei care nu i-au citit Jurnalul. Regizorul Ari Folman (Vals cu Bashir) revine în atenția publicului cu Where is Anne Frank, o minunată animație despre o adolescentă aflată într-o călătorie dificilă pentru a o găsi pe autoarea celebrului jurnal din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La 75 de ani de la moartea Annei Frank, prietena ei imaginară, Kitty (Ruby Stokes), prinde viață în Amsterdamul de astăzi. Neștiind că au trecut zeci de ani, Kitty este convinsă că dacă ea este în viață, atunci trebuie să fie și Anne. Pleacă în căutarea ei înarmată cu celebrul jurnal, alături de prietenul ei, Peter. Where is Anne Frank, nominalizat în 2021 la European Film Awards pentru cea mai bună animaţie, este un film sfâșietor și captivant, ce transmite un mesaj de speranță și generozitate adresat generaţiilor viitoare. Rulează din 20 mai în cinematografele românești.

NOAPTEA REGILOR

(r. Philippe Lacôte)


La Nuit Des Rois este o meditație fascinantă asupra storytelling-ului și rolul lui în supraviețuire. Un tânăr este încarcerat în La Maca, o închisoare aglomerată de pe Coasta de Fildeș, condusă de înșiși prizonierii ei. El se trezește astfel într-o lume la fel de periculoasă și complexă precum cea pe care o știa și afară, aici, avându-l ca lider pe condamnatul notoriu Blackbeard. Slăbit de boală și bătrânețe, acesta știe că zilele îi sunt numărate și face o ultimă mișcare pentru a menține controlul asupra închisorii. Pentru a supraviețui primei sale nopți în închisoarea infamă, noul deținut trebuie să-și distreze colegii spunând o poveste epică până în zori. Dacă ei nu sunt captivați de povestea lui până la răsăritul soarelui, va fi omorât. Aflând ce soartă îl așteaptă, protagonistul se agață de fiecare cuvânt și începe să relateze povestea mistică a legendarului haiduc Zama King. Filmul are premiera în cinematografe pe 27 mai.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.