Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/05/2022
Artă & Cultură

Evenimentul european Noaptea Muzeelor a adus peste 11.000 de vizitatori în Muzeul din Dumbrava Sibiului

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Evenimentul european Noaptea Muzeelor a adus peste 11.000 de vizitatori în Muzeul din Dumbrava Sibiului Share Evenimentul european Noaptea Muzeelor a adus peste 11.000 de vizitatori în Muzeul din Dumbrava Sibiului


Ateliere de olărit, brodat, grafică botanică, gastronomice și multe alte activități au făcut parte din ediția 2022 a proiectului “Noaptea Muzeelor” de la CNM ASTRA. În acest an, programul a adunat peste 11.000 de vizitatori în Muzeul din Dumbrava Sibiului, aceștia putându-se bucura de o gamă largă de evenimente până după miezul nopții.

12 ateliere meșteșugărești și gastronomice, precum și activități interactive, organizate în șase locații din Muzeul în Aer Liber au dat viață proiectului “Noaptea Muzeelor” în acest an. Vizitatorii au avut parte, sâmbătă, de intrare liberă între orele 188-03.30, în Muzeul din Dumbrava Sibiului. De asemenea, CNM ASTRA a inclus în program și Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului, unde vizitatorii au putut descoperi aspecte inedite din această zonă etnografică, fiind reprezentate aici piese de mobilier, costume tradiționale sau chiar mijloace de transport. În plus, sâmbătă a putut fi vizitat gratuit și Centrul Cultural Memorial “Dr. Gheorghe Telea-Bologa” din Nou Român, ce a oferit oportunitatea vizitatorilor de a se întâlni cu arta populară românească din colecția dr. Gheorghe Telea-Bologa.

În programul de la Muzeul din Dumbrava Sibiului au fost cuprinse ateliere de broderie românească, de grafică botanică și rețete de sezon, respectiv tocană de cartofi cu carne și mămăligă cu brânză. Cei care au vizitat Școala din Ticera au putut face cunoștință cu “Învățătorul din mediul rural”, iar cei care au trecut pragul Gospodăriio de viticultor sas din Șeica Mică au putut gusta din pită cu untură și cu ceapă și participa la ateliere de olărit.

În plus, ieri, pentru a veni în sprijinul vizitatorilor Muzeului, societatea Tursib a decis să crească frecvența autobuzelor și orarul acestora.

În total, conform organizatorilor, au fost peste 11.000 de vizitatori care s-au bucurat de activitățile propuse de CNM ASTRA.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.