Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/05/2022
Festival Artă & Cultură

În drum spre… festivalurile de artă ale anului

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii În drum spre… festivalurile de artă ale anului Share În drum spre… festivalurile de artă ale anului


2022 se anunță a fi anul renașterii artelor performative, întrucât în timpul pandemiei, accesul la evenimentele culturale de amploare ne-a fost îngrădit sau limitat și tuturor ne-a lipsit contactul nemijlocit cu artiștii. Iată o listă a câtorva dintre cele mai importante festivaluri de teatru și/ sau de artă de care avem posibilitatea să ne bucurăm în perioada următoare. 

Festivalul Internațional Shakespeare

În drum spre... festivalurile de artă ale anului

Luna aceasta, între 19 și 29 mai, în Craiova, se va organiza cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare, festival numit de presa culturală internațională și de oamenii de specialitate „unul dintre cele mai valoroase festivaluri cu temă ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii”.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

În drum spre... festivalurile de artă ale anului

Unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru din țară, FITS a ajuns la cea de-a XXIX-a ediție. Anul acesta, la evenimentele de deschidere și încheiere vom avea parte de un show aerian cu drone nepoluante. Festivalul va fi organizat în Sibiu, în perioada 24 iunie – 3 iulie.

FORM Days – Music & Arts Festival

În drum spre... festivalurile de artă ale anului

În perioada 26-28 august, în Gilău, județul Cluj, suntem așteptați la FORM Days – Music & Arts Festival, un festival al muzicii și artei care își propune să ne țină  departe de zgomotul orașului. Printre artiștii așteptați să urce pe scenă se numără Passenger, Black Sun Empire, Anathema, Solstafir, Hooverphonic. Urmează să vedem dacă lista aceasta se confirmă, festivalul fiind amânat de mai multe ori…

Săptămâna Comediei

În drum spre... festivalurile de artă ale anului

Săptămâna Comediei, unul dintre cele mai îndrăgite evenimente culturale din Brașov, se va desfășura anul acesta între 18 și 24 iulie. În paralel cu proiecţiile de filme, publicul brașovean este invitat să se bucure de spectacolele de teatru care intră în competiție, aducând pe aceeași scenă nume sonore ale teatrului românesc contemporan.

ARTmania

În drum spre... festivalurile de artă ale anului

ARTmania este un festival dedicat tuturor formelor de expresie artistică și este organizat în Piața Mare din Sibiu, în perioada 22-24 iulie. Pe lângă concertele de excepție, vor fi organizate și expoziții, lansări de carte și proiecții de film. Printre artiștii prezenți se numără Transatlantic, Mercyful Fate, My Dying Bride și Testament.

Buzău International Arts Festival

În drum spre... festivalurile de artă ale anului

Cea de-a doua ediţie se va desfăşura între 20 august şi 20 septembrie, iar caravana BIAF va străbate un drum mult mai lung decât în cea anterioară, ajungând în 10 localități din Buzău, dar și la publicul din alte județe din regiune. Un festival al tuturor artelor, în cadrul căruia putem participa la concerte, spectacole de teatru şi filme în premieră.

Acestora li se alătură tradiţionalul Festival Național de Teatru (FNT) din București şi TAM TAM FESTIVAL din Brașov, dar şi festivaluri precum CARTFEST (17-24 iulie, Cristian, județul Brașov) sau HANGARIADA (27-29 mai, Iași).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.