Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/05/2022
Lifestyle / Fashion

GALA AVANPREMIERE, o revoluţie în arta show-ului de modă

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii GALA AVANPREMIERE, o revoluţie în arta show-ului de modă Share GALA AVANPREMIERE, o revoluţie în arta show-ului de modă


GALA AVANPREMIERE a devenit cel mai complex, longeviv şi credibil eveniment de fashion multibrand, axat pe colecţii de autor. În acest eveniment  sunt selectate colecţii realizate special pentru Gală ale celor mai inspiraţi designeri ai momentului. AVANPREMIERE a  ajuns la cea de-a 22-a ediţie, după 15 ani de la prima apariţie. De altfel este şi singurul eveniment de modă în care toate colecţiile sunt lucrate cu susţinerea mea personală, ceea ce pentru designerii tineri a fost esenţial. Am avut, timp de mai mulţi ani, “Cele mai importante debuturi din moda românească” – Carmen Secăreanu, Natalia Vasiliev, Simona Semen, Iris Şerban, Ioana Ciolacu, fiind doar câteva dintre acestea.

Gala AVANPREMIERE este unicul eveniment de modă axat pe studiul ARTEI SHOW-ULUI DE FASHION(!), la fiecare ediţie fiind explorate noi spaţii şi modalităţi inedite de construcţie şi revelare a acestei arte în sine: SHOW-ul de MODĂ. Astfel a fost creat, an de an, în spaţii unice: MNAC – 5 ediţii la toate etajele, cu solicitări specifice fiecare / TNB, unde am explorat “Peretele de lumini cu 90 de capete”, “Scena rotativă”, “Scena culisantă”, “Luminile tangenţiale” – faţa mobilă în raport cu luminile fixe, “Trapa de 8 metri adâncime”  / Serele misterioase de la The Arc / Show cu proiecţii 360° / Show cu pereţi video 360° / etc.

Gala rămâne una dintre cele mai importante platforme de susţinere a celor mai talentaţi tineri designeri ai fiecărei promoţii din absolut toate academiile de modă din ţară. A fost instituit în ultimii 7 ani şi “Premiul AVANPREMIERE pentru cel mai promiţător tânăr designer”, acordat in cadrul Galelor de absolvire. Ulterior, a fost creat şi “Premiul AVANPREMIERE – Răzvan Ciobanu” pentru “merite deosebite”.

GALA AVANPREMIERE, o revoluţie în arta show-ului de modă

foto: Alin Gățățescu împreună cu Virgil Ștefan Nițulescu, Manager MNTR

Această ediţie a 22-a din 17 mai 2022 fiind şi ea cu totul specială – Aniversarea a 15 ani de creaţie –, va avea loc din nou într-un cadru unic: Marile Săli ale Muzeului Ţăranului Român, niciodată văzute sau utilizate pentru un eveniment – nu numai de fashion, ci orice eveniment. Imediat după noi nici nu vor mai putea fi folosite pentru că se reaşează obiectele-unicat şi reintră în regimul muzeistic, ce nu permite niciun eveniment acolo. E o şansă unică la care lucrez de peste 2 ani. Locul este fabulous, excelent pentru un mare eveniment de fashion aşa cum este Gala AVANPREMIERE. Muzica tuturor colecţiilor va fi asigurată LIVE într-un cool dialog al DJ-ilor, tot în premieră absolută.

Nota 1: A fost singurul eveniment din România ce a înglobat, cu mult înainte de Romanian Design Week şi Romanian Creative Week, celelalte arte creative, tangente cu fashion-ul, precum: arhitectura (echipa României de la Bienala de la Veneţia), sculptura (prima “sculptură de lifestyle” creată de un român), graffitti-ul de fashion, cartea (lansare Enciclopedie Internaţională de Modă în română), seminarii şi workshopuri de specialitate, etc.

Nota 2: De urmărit şi ROMANIAN CREATIVE WEEK, Iaşi, 20-30 mai 2022.

Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUM­MER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.