Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/05/2022
Lifestyle / Spirits Award

Spirits Award, mai 2022: Ableforth’s Bathtub Gin

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Spirits Award, mai 2022: Ableforth’s Bathtub Gin Share Spirits Award, mai 2022: Ableforth’s Bathtub Gin


ABLEFORTH este renumit pentru crearea de băuturi speciale unice, fie că este vorba despre rom, brandy, lichior, gin sau altceva. „BATHTUB GIN” nu face excepţie – dimpotrivă, este una dintre cele mai premiate mărci de gin din lume: 2019/ 2020/ 2022. Numele vine de la renumitele „BATHTUB Club”-uri din New York-ul anilor ’20, în vremea Prohibiţiei, când băuturile erau făcute improvizat, cu dive scufundate în aceste băi pline de gin proaspăt creat, din care se serveau toţi invitaţii, în îmbrăţişarea Jazz-ului excentric, ce făcea furori în America.

ABLEFORTH’S BATHTUB GIN este creat după o reţetă cu totul specială, într-o distilare în mai multe momente, plantele aromatice – o mulţime – fiind introduse în etape, ţinute câte 7 zile la macerat în exterior, înainte de reintroducerea lor în faza anterioară a ginului –  funcţie de reacţia lor la fermentaţie, ca să nu se piardă nimic din forţa aromelor şi gusturilor aduse de către fiecare în alcătuirea ginului, considerat de mulţi drept „magnific!”

Tipic pentru stilul pur britanic de construcţie a ginului, el introduce separat cele 6 arome speciale, ajungând la un gust unic şi la o concentraţie de alcool de 43.3%. Aceste ingrediente „secrete” sunt: ienupăr/ coji de portocală uscate/ cardamon/ seminţe de coriandru/ cuişoare şi batoane de scorţişoară. Rezultatul este unul exotic şi percutant, unic.

 

Spirits Award, mai 2022: Ableforth's Bathtub Gin

Ca semn distinctiv este şi respectul acordat packagingului – ginul fiind îmbrăcat manual în hârtie specială, cu sfoară de sigiliu şi capac cerat unic, tocmai ca acest Couture-Gin să fie receptat la justa lui valoare. ABLEFORTH’S BATHTUB GIN este considerat un „gin de vreme caldă” – fresh şi aromat – optim fiind servit cu multă gheaţă şi o felie de portocală sau în cocktailuri reci, foarte reci. De aceea este perfect potrivit pentru prima lună cu adevărat caldă din an: MAI.

Spirits Award, mai 2022: Ableforth's Bathtub Gin

Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUM­MER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.