Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 11/05/2022
Film

ONE WORLD ROMANIA #15

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii ONE WORLD ROMANIA #15 Share ONE WORLD ROMANIA #15


Relația corp, minte și mediul înconjurător, în festivalul

Festivalul One World revine în 2022, cu peste 60 de filme de lungmetraj, mediumetraje și scurtmetraje internaționale, majoritatea în premieră națională. Și în acest an, proiecțiile vor avea loc în mod hibrid: fizic, între 13-23 mai, la Cinema Elvire Popesco, ARCUB, Cinemateca Eforie și alte locații indoor și outdoor din Capitală, și online, în toată țara, între 23-31 mai. Abonamentele și biletele sunt disponibile prin Eventbook. Anul acesta, 50% din încasările abonamentelor vor fi donate către DocuDays UA, festivalul internațional de film documentar și drepturile omului din Ucraina, care acum este amânat pe o perioadă nedeterminată, din cauza invaziei ruse.

ONE WORLD ROMANIA #15

Documentar – A.I. la război

Tema principală, în jurul căreia vor fi organizate o serie de evenimente speciale și proiecții tematice, urmate de discuții, aduce în prim-plan interacțiunea dintre om și mediu, fie el natural sau construit, și abordează holistic noțiunea de „ecologie”, atât din perspectiva individului, cât și a mediului în care trăim, toate secțiunile OWR raportându-se într-un fel sau altul la tema ediției și fiind interconectate în diferite feluri. „Prin selecția de filme documentare și evenimentele conexe care le acompaniază, dorim ca în această ediție să contribuim la dezvoltarea unui trai mai blând, în armonie cu noi înșine și cu natura din care facem parte. Omul este natură. Orice se întâmplă cu natura se întâmplă, de fapt, și în noi, iar orice se întâmplă în noi se reflectă înapoi în natură.”Monica Stan, director artistic al festivalului One World Romania.

ONE WORLD ROMANIA #15

Documentar – Alb pe alb

Una dintre secțiunile cele mai importante ale festivalului abordează ecologia printr-o serie de filme documentare ce investighează aspecte precum protecția mediului, efectele industrializării și ale urbanizării, responsabilitatea ecologică la nivel individual și colectiv, dar în festival se regăsesc și secțiuni ce promovează ecologia minții și a trupului,printr-o serie de documentare-portret despre oameni care, prin diferite circumstanțe, au ajuns să fie alienați de mediul în care trăiesc. Pe lângă acestea, One World Romania include și secțiuni pe teme legate de drepturile omului, precum migrație, justiție, diversitate, toleranță, muncă, care se suprapun parțial cu tema ediției.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.