Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/05/2022
Artă & Cultură Lifestyle

Lansare POC! – revistă de bandă desenată documentară

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Lansare POC! – revistă de bandă desenată documentară Share Lansare POC! – revistă de bandă desenată documentară


POC!, prima revistă de bandă desenată documentară din România se lansează joi, 12 mai, începând cu ora 18:30, la Centrul Ceh București de pe stradă Ion Ghica nr 11. Revista își asumă să stea la intersecția dintre documentarea prin abordări academice și jurnalistice și creațiile inovatoare și provocatoare de bandă desenată.

Revista de banda desenată documentară POC! este cel mai recent și de mult timp dorit proiect al asociației Bloc Zero. Aceasta va putea fi cumpărată chiar la evenimentul de lansare și ulterior de pe site-ul https://bloczero.ro/ cu prețul de 50 RON.

Manifestul POC!

“POC! se aude tocmai din locuri care nu sunt perfecte, care crapă, se dărâmă, pocnesc. Suprafețele șlefuite sunt o oglinda a societății în care trăim, iar pocniturile în aceste suprafețe reprezintă locurile care nu sunt cele mai sănătoase, locurile care ne arată că avem ceva de reparat, de schimbat. Ceea ce pocnește ne dă o posibilitate unui nou început, unei reparări, a unei reforme, unei regândiri, unei revoluții. Nu de la ceva șlefuit și perfect, dar de la ceva crăpat începem să reparăm. Ne-am dori în POC! să vorbim despre aceste pocnituri. Despre subiecte care ne preocupă, despre mecanisme stabilite și învechite în societatea noastră pe care vrem să le schimbăm”, spune Petra Dobruska, fondatoarea revistei.

Lansare POC! - revistă de bandă desenată documentară
Butelca

Primul număr de revistă abordează povești despre mediu și nu întâmplător ne ocupăm de acest subiect. În zilele noastre auzim din ce în ce mai mult cât de gravă este starea planetei noastre, cât de multe ar trebui să schimbăm pentru a opri dezastrul anticipat de experți. Nu ne-am propus să abordăm toate subiecte, nici nu ar fi posibil, dar atingem cauzele mari de mediu, cât și câteva inițiative locale din Munteania, Transilvania, Maramureș sau Banat, importante pentru comunități mai mici, dar care ne pot inspira.

Lansare POC! - revistă de bandă desenată documentară
Aerul Bucurestiului POC

POC! aduce laolaltă ilustratorii experimentați dar și pe cei la început de drum

Nu în ultimul rând POC! este deschis ilustratorilor cunoscuți în domeniul benzii desenate, dar și celor care sunt la începutul carierei sale. Vrem să creștem comunitatea creativă în acest domeniu, precum și să prezentăm autori din străinătate. Banda desenată are în România un mare potențial de dezvoltare, iar banda desenată documentară cu atât mai mult. Un mod firesc și creativ prin care ne putem exprima, pe care îl putem citi, din care avem cu toții de învățat.

Lansare POC! - revistă de bandă desenată documentară
Zimbrul POC

Revista cuprinde șase povești de mediu, după cum urmează:

  • OMUL CARE PRIVEȘTE SPRE CER – Agata Tabacu, Ionuț Sociu
  • MAI PRESUS DE AUR – Ileana Surducan, Petra Dobruská
  • NEGRU CA ZĂPADĂ – Sabrina Dâscă, Roxana Bucată
  • BUTELCA – Štěpánka Jislová, Adela Peková, Daniel Hrůza, Joza Kuna
  • ZIMBRUL – Mircea Pop
  • BUCUREȘTIUL AERULUI – Octavian Curoșu, Anastasia Rohac, Loredana Pană

Lansare POC! - revistă de bandă desenată documentară

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută