Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/05/2022
Artă & Cultură

Evenimentele lunii mai, găzduite sau organizate de Centrul Cultural Reduta Brașov

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Evenimentele lunii mai, găzduite sau organizate de Centrul Cultural Reduta Brașov Share Evenimentele lunii mai, găzduite sau organizate de Centrul Cultural Reduta Brașov


În luna mai, printre evenimentele organizate sau găzduite de Centrul Cultural Reduta se numără spectacole de teatru, film, muzică sau stand-up comedy. Iată care este programul evenimentelor.

7 mai, ora 11.00 – Spectacolul Caritabil ,,COPII PENTRU COPII”. Evenimentul este organizat de ISJ Brașov, Palatul Copiilor Brașov, Clubul Copiilor Râșnov și Clubul Copiilor Codlea în parteneriat cu Primăria Brașov, Centrul Cultural “ Reduta”, Acting Studio Brașov și face parte din Campania “ Brașovul – Solidar cu Ucraina”. Accesul la eveniment se face în schimbul unei donații. Fondurile rezultate vor fi folosite pentru sprijinul refugiaților din Ucraina.

Evenimentele lunii mai, găzduite sau organizate de Centrul Cultural Reduta Brașov
Dorina Roman

8 mai, ora 19.00 – Spectacol de teatru ,,ACTRIȚA FĂRĂ TEATRU”. Teatrul Particular Brasov o prezintă pe actrița Dorina Roman într-un one woman show de excepție. Bilete online

9 mai, ora 18.00 – Flash Mob în Piața Sfatului – Sărbătorim ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI POPULAR împreună cu Ansamblul Folcloric Poienița. Serviciul Cultură Tradițională vă invită să urmărițipe pagina de Facebook, un interviu despre portul popular – valoare identitară cu meșterul popular Doina Ghircoiaș.

Evenimentele lunii mai, găzduite sau organizate de Centrul Cultural Reduta Brașov
Insomniacii

9 mai, ora 20.00 – ,,INSOMNIACII’’ – Cei trei insomniaci: Florin Busuioc, Gheorghe Ifrim și Marius Chivu. Piesă scrisă de Mimi Brănescu. „Insomniacii” (comedie) prezintă trei indivizi, trei caractere diferite care se întâlnesc într-un parc, într-o noapte. Deşi discuţiile lor par banale, suferința lor este sinceră. „Insomniacii” este un spectacol despre condiţia umană, un spectacol pe cât de comic, pe atât de tragic, este un spectacol despre naivitate, nebunie și dragoste. Bilete online și la casieria Centrului Cultural Reduta. Bilete online și la casieria Centrului Cultural Reduta: , , .

10 mai, ora 18.30 – Show 3 cu Teo, Vio si Costel – Numa’ la Noi! Spectacol prezentat la Centrul Cultural Reduta de Artitude Brașov. Începe vara cu dreptul și vino să te răcorești cu o porție sănătoasă de râs! Bilete online:

10 mai ora 21:00– Show 1 cu Teo, Vio si Costel – Numa’ la Noi! Spectacol prezentat la Centrul Cultural Reduta de Artitude Brașov. SOLD OUT

Evenimentele lunii mai, găzduite sau organizate de Centrul Cultural Reduta Brașov
Teo, Vio și Costel

11 mai, ora 18.30 – Show 2 cu Teo, Vio si Costel – Numa’ la Noi! Spectacol prezentat la Centrul Cultural Reduta de Artitude Brașov. Începe vara cu dreptul și vino să te răcorești cu o porție sănătoasă de râs! Bilete online:

11 mai, ora 20.00 – ONLINE ,,PÂINEA TRADIȚIONALĂ’’Centrul Cultural Reduta prin Serviciul Cultură Tradițională vă prezintă online un film despre cum se frâmântă și cum se coace pâinea tradițională în Veneția de Sus, „satul cu comori”. Lumea satului românesc cu Maria lu’ Butum – Maria Butum. Link YouTube: https://youtu.be/EUjwTKrUomA

11 mai, ora 21.00 – Show 4 cu Teo, Vio si Costel – Numa’ la Noi! Spectacol prezentat la Centrul Cultural Reduta de Artitude Brașov. Începe vara cu dreptul și vino să te răcorești cu o porție sănătoasă de râs! Bilete online:

13 mai, ora 18.30 – Show 1 -,,SUNT UN ORB” este un spectacol în care maestrul Horațiu Mălăele combină perfect inteligența și umorul, pune în valoare întreaga sa măreție și carismă, garantează emoții imprevizibile: lacrimi, tristețe, surâs, burlesc, fantezie. Bilete online și la casieria Centrului Cultural Reduta:

Evenimentele lunii mai, găzduite sau organizate de Centrul Cultural Reduta Brașov
Sunt un orb

13 mai, ora 20.10 – Show 2 -,,SUNT UN ORB” este un spectacol în care maestrul Horațiu Mălăele combină perfect inteligența și umorul, pune în valoare întreaga sa măreție și carismă, garantează emoții imprevizibile: lacrimi, tristețe, surâs, burlesc, fantezie. Bilete online și la casieria Centrului Cultural Reduta:

14 mai – Noaptea Muzeelor Tg Mureș – Expoziția de fotografie etnografică OAMENI și DATINI poate fi vizitată la Bastionul Blănarilor în Cetatea medievală Tg. Mureș până la data de 14 mai. Sunt expuse 40 de fotografii portret şi momente etnografice din domeniul culturii tradiţionale materiale şi imateriale: obiecte de patrimoniu cultural tradiţional, obiceiuri tradiţionale, costume populare, portrete, ocupaţii tradiţionale, arhitectură.

15 mai, ora 19.00 – Concert 3 Sud Est – Nostalgia – SOLD OUT

16 -20 mai – ZILELE ȘCOLII POPULARE DE ARTE BRAȘOV

18 mai, ora 20.00 – ONLINE ,,Culesul strugurilor și vinul în zona Cohalmului’’ – Centrul Cultural Reduta prin Serviciul Cultură Tradițională vă prezintă online un film despre îngrijirea viei ca să dea rod bun și despre tot parcursul de la culesul strugurilor, până la tescuit și trasul vinului în dmigene. O poveste spusă cu drag de Ghiță al Ioanii – Gheorghe Bucuțea.

Link YouTube:

22 mai, ora 14.00 – Expoziția ,,Order 7161″ │ Marc Schroeder. FORUMUL DEMOCRAT
AL GERMANILOR DIN JUDEŢUL BRAŞOV în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta prezintă Expoziția “Ordinul 7161. Mărturii”, rezultatul unui îndelungat efort de documentare al fotografului Marc Schroeder privind un capitol aproape uitat din istoria Europei postbelice: deportarea 1945 a 70000 de etnici germani din România în lagărele de muncă ale Uniunii Sovietice. Expoziția va fi deschisă publicului în foaierul Centrului Cultural Reduta până la data de 16 iunie.

Evenimentele lunii mai, găzduite sau organizate de Centrul Cultural Reduta Brașov
Îmblânzirea scorpiei

22 mai, ora 19.00 – Spectacol de teatru: ,,ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI _MY KATE. Petrucchio s-a catarinizat”. Vom putea trăi împreună starea unui Shakespeare extrem de contemporan nouă, o experiență shaking-scene. Bilete online pe eventbook și la casieria Centrului Cultural Reduta.

Scenariul: Radu Aldulescu
Petrucchio: Mihai Nițu
Katarina: Patricia Ionescu
Regia artistică și ilustrația muzicală: Alina Hiristea

23 mai, ora 18.00 – Spectacol de teatru TOC-TOC susținut de Teatrul Avangardia. De la Ricard Reguant, regizorul spaniol al Muzicalului Chicago si laureat Broadway World in 2015, vă prezintă spectacolul de teatru care a înnebunit de râs tot mapamondul – cea mai de succes comedie franțuzească din ultimii 10 ani: TOC – TOC! Bilete online:

Evenimentele lunii mai, găzduite sau organizate de Centrul Cultural Reduta Brașov
Toc Toc

23 mai, ora 20.00 – Spectacol de teatru TOC-TOC susținut de Teatrul Avangardia. De la Ricard Reguant, regizorul spaniol al Muzicalului Chicago si laureat Broadway World in 2015, vă prezintă spectacolul de teatru care a înnebunit de râs tot mapamondul – cea mai de succes comedie franțuzească din ultimii 10 ani: TOC – TOC! Bilete online:

24 mai, ora 18.00 la Craiova – Spectacol de teatru: ,,ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI _MY KATE. Petrucchio s-a catarinizat” va fi jucat la Craiova cadrul Festivalului Internațional Shakespeare, ediția a XIII-a. Bilete online: https://www.shakespearefestival.online/2022-edition/imblanzirea-scorpiei

25 mai, ora 20.00 – ONLINE ,,Copturi rituale de înmormântare’’- Centrul Cultural Reduta prin Serviciul Cultură Tradițională vă prezintă online un film copturile rituale de înmormântare. O poveste spusă de Maria lu’ Butum – Maria Butum. LINK YouTube: https://youtu.be/m-clYgZbZcI

26 mai, ora 18.00 – Spectacol de balet: ,,COPILĂRIE ÎN PAȘI DE DANS”, un spectacol de final de an, o gală plină de emoție și de culoare, în care personajele principale sunt copiii care participă la cursurile susținute de prof. coregraf Anca Iuga și de corepetitorul Cătălin Iosub. INTRAREA este LIBERĂ !

27 mai, ora 19.30 – Spectacol de teatru ,,DRAGOSTE PE COJI DE MANDARINE”. ,,Dragoste pe coji de mandarine” face parte dintre acele piese de teatru pe care nu ai voie să le ratezi! Distribuție: Octavian Mic/Bogdan Iacob, Sabina Lisievici, Magdalena Chihaia, Tatiana Selaru, Ghitu Daria. Bilete online și la casieria Centrului Cultural Reduta:

29 mai, ora 11.00 – MINUNAȚII LUI VERDINI PREZINTĂ SPECTACOLUL,,BALOANE DE SĂPUN”. Vă invităm să faceți cunoștință cu simpaticele personaje Titi Coloriti, Rita Colorita, Dori Colori și DJ BumBa care au pregătit alături de Magicianul Verdini un spectacol plin de magie și muzică originală: „Baloane de săpun” Bilete online: .

29 mai, ora 18.00 -Spectacol de teatru ,,ZBOR”. Trupa de teatru „Amprente” a Colegiului de Științe „Grigore Antipa din Brașov prezintă spectacolul „Zbor”, o adaptare după „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey. Distribuția: Daria Bugnar, Sebastian Luca, Ana Băjenescu, Alexandru Radu, David Gătejel, Andrei Amitrului, Andrei Coca, Marta Puiu, Maria Boghian-Nistor, Andrei Măhălean, Teodor Petriceanu. REGIA: Anca Maria Băcanu. INTRAREA ESTE LIBERĂ!

30 mai – 5 iunie 2022 – FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII eveniment organizat de TEATRUL ARLECHINO.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută