Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/05/2022
Muzică

ALEGERILE CLAUDIEI | Griff: Head on Fire

Claudia Aldea De Claudia Aldea
Comentarii ALEGERILE CLAUDIEI | Griff: Head on Fire Share ALEGERILE CLAUDIEI | Griff: Head on Fire


În 2001, într-o căsuță din Kings Langley (Hertfordshire), Sarah Faith Griffiths făcea primii pași în viață. Șapte ani mai târziu, după ce părinții i-au oferit, de ziua ei, un iPod Shuffle, odată cu ascultarea albumului „Fearless” (Taylor Swift), artista pe care fanii o cunosc astăzi sub pseudonimul Griff a știut că muzica pop este ceva ce și-ar dori să facă în viitor. Astfel, a început să scrie și să producă piese cu ajutorul programului Logic (pe care a învățat să-l folosească singură, prin YouTube), construind o serie de demo-uri care, în 2019, i-au adus un contract cu Warner Records, prima sa melodie, „Mirror Talk”, apărând în același an, alături de un videoclip care prezintă, într-un mod sincer și vulnerabil, o discuție pe care artista o are cu ea însăși: „Get it together/ Can’t stay here forever/ Enough of this mirror talk”.

Piesa de debut (care a apărut imediat ce cântăreața a terminat cu examenele A-Levels) a fost preluată de DJ-ul Annie Mac, ajungând pe BBC Radio 1, fiind numită, de echipa Billboard, „an electrifying debut”. O lună mai târziu, Griff a lansat și „Didn’t Break It Enough” („If my heart is broken/ Why can it still love you/ Why can it still want you/ Why does it still love you”), unde, în videoclipul muzical, a purtat haine făcute de ea: „În ziua de azi, muzica pop poate părea extrem de superficială. Cred că oamenii apreciază când adaug o notă personală în ceea ce fac.”

ALEGERILE CLAUDIEI | Griff: Head on Fire

 foto © Ash Kingston

În februarie 2020, artista a compus și lansat piesa acustică „Good Stuff”, pe care a dedicat-o copiilor adăpostiți de familia ei (care locuia într-o comunitate puternic influențată de biserica Hillsong) atunci când era mică, cărora le ducea întotdeauna dorul când își găseau o casă permanentă, sentiment pe care l-a comparat cu sfârșitul unei relații: „We were fighting fires every night when you met me/ And it’s not fair at all”.

Mai departe, următorul single, „Forgive Myself”, a apărut în luna mai („I can’t love anyone else/ ‘Til I forgive myself”), fiind urmat de „Say It Again” în iunie („Just tell yourself it’s gon’ be okay/ How ever many times that you need to hear it/ Every single hour of the day”) și de 2 colaborări importante în octombrie: „1,000,000 X Better” (făcută alături de trupa HONNE) și „Inside Out” (Zedd).

ALEGERILE CLAUDIEI | Griff: Head on Fire

foto © Warner Music

Pentru a-și anunța următorul proiect muzical, în ianuarie 2021, Griff a lansat piesa „Black Hole” (care are în prezent aproximativ 72 de milioane de stream-uri pe Spotify), numită de revista NME un „dark pop anthem”, unde vorbește despre experiența unui personaj care încearcă să treacă peste o despărțire: „There’s a big black hole where my heart used to be”. Melodia a fost interpretată și pe scena Brit Awards, unde artista a câștigat Premiul Rising Star (și unde a cunoscut-o pe Taylor Swift, care i-a oferit flori) în luna martie, în timp ce EP-ul „One Foot in Front of the Other” a apărut pe 18 iunie.

Materialul discografic conține 7 piese scrise în perioada lockdown-ului, explorând teme precum iubirea, conceptul de mental health și relația pe care o avem cu familia sau cu cei din jur, toate fiind prezentate în stilul upbeat/ pop caracteristic și produse de ea: „Atunci când ești femeie și poți cânta, devii automat un produs într-o industrie muzicală construită de bărbați care vor să îți vândă imaginea. Nimeni nu se uită la o femeie și se gândește că este producătorul din spatele melodiilor, iar din cauza asta multor fete le este frică să exploreze această direcție”, lucru pe care Griff vrea să îl schimbe prin exemplul și experiența ei.

ALEGERILE CLAUDIEI | Griff: Head on Fire

foto © NME

Anul 2021 s-a terminat cu lansarea piesei „One Night” („When I’m sleeping alone/ I always see your face/ I wish I didn’t though/ Can I have one night/ Where it’s just me alone?”), iar cel mai recent proiect în care s-a implicat, anume melodia „Head on Fire” (făcută în colaborare cu artista norvegiană Sigrid și inspirată de muzica anilor ’80) a apărut pe 19 ianuarie 2022: „Impossible fight, over here, without you, every night/ Sitting here with my head on fire”.

În prezent, Griff se află în turneul Future Nostalgia (Dua Lipa), unde participă ca supporting act, fiind invitată să cânte și alături de Ed Sheeran în septembrie (în cadrul turneului Mathematics, în München, Zürich și Frankfurt), dorința ei fiind de a trăi fiecare clipă și de a-și inspira fanii în continuare: „Îmi doresc să scriu melodii care vor exista dincolo de viața mea.”

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută